Θα γίνει ο 1oς τρισεκατομμυριούχος ο Τζεφ Μπέζος; Η κόντρα με τον Μπιλ Γκέιτς - iefimerida.gr

Θα γίνει ο 1oς τρισεκατομμυριούχος ο Τζεφ Μπέζος; Η κόντρα με τον Μπιλ Γκέιτς

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο ιδρυτής της Amazon, Τζέφ Μπέζος, είναι πιθανόν να κερδίσει τον Μπιλ Γκέιτς στην κούρσα για τον τίτλο του πρώτου ανθρώπου που η περιουσία του θα φτάσει το ένα τρισεκατομμύριο δολάρια.

Τη στιγμή που η περιουσία των πλουσιότερων ανθρώπων στη Γη έχει αυξηθεί κατά 11% από το 2009, ο Μπιλ Γκέιτς έχει 87 δισ. δολάρια, ποσό το οποίο τον καθιστά τον πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο.

Ωστόσο, το Bloomberg αναφέρει πως ο Τζέφ Μπέζος κατάφερε για πρώτη φορά να περάσει το όριο των 80 δισ. δολαρίων χάρη σε κάποιες χρηματιστηριακές συναλλαγές και έτσι τώρα βρίσκεται μόνο 5 δισ. πίσω από τον ιδιοκτήτη της Microsoft.

Η περιουσία και των δύο επιχειρηματιών βρίσκεται τα τελευταία χρόνια σε πλήρη ανοδική πορεία. Ενδεικτικό είναι ότι η περιουσία του Τζέφ Μπέζος έχει ανέβει κατά 65 δισ. μέσα στα τελευταία πέντε χρόνια.

Σύμφωνα με μια έρευνα που διεξήγαγε η Oxfam, ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος του πλανήτη θα κάνει την εμφάνισή του μέσα στα επόμενα 25 χρόνια.

Ένας από τους λόγους για τους οποίους οι ειδικοί πιστεύουν ότι ο Μπέζος θα καταφέρει να περάσει τον Γκέιτς στην κούρσα του τρισεκατομμυρίου είναι το γεγονός ότι ο τελευταίος έχει ήδη δώσει πολλά από τα χρήματά του σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γκέιτς έχει δωρήσει συνολικά 30 δισ. στη φιλανθρωπική οργάνωση που έχει ιδρύσει ο ίδιος, ονόματι Bill & Melinda Gates Foundation, ενώ παράλληλα έχει δώσει άλλα 35 δισ. δολάρια για την καταπολέμηση καίριων διεθνών ζητημάτων, όπως της φτώχειας και των λοιμών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Bill Gates Jeff Bezos τρισεκατομμυριούχος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ