Ανθοκομικές εκθέσεις: Με αυτοκίνητα αντίκες στην Κηφισιά και Νταλάρα στη Νέα Σμύρνη - iefimerida.gr

Ανθοκομικές εκθέσεις: Με αυτοκίνητα αντίκες στην Κηφισιά και Νταλάρα στη Νέα Σμύρνη

Φωτογραφίες: kifissiaflowershow.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πρωτομαγιά, συνυφασμένη με τα λουλούδια και τις ανθοκομικές εκθέσεις σε πολλούς δήμους της πόλης.

Θα βρούμε από απλά λουλούδια, γλάστρες και φυντάνια, μέχρι σπάνια είδη φυτών, χώματα, λιπάσματα και συμβουλές διατήρησής τους.

Οι περισσότερες εκθέσεις είναι πλαισιωμένες και με παράλληλες εκδηλώσεις, εκθέσεις δώρων, θεατρικά δρώμενα και συναυλίες.

Ανθοκομικές εκθέσεις: Με αυτοκίνητα αντίκες στην Κηφισιά και Νταλάρα στη Νέα Σμύρνη  | iefimerida.gr 0

63η Ανθοκομική Κηφισιάς
Η ένδοξη ανθοκομική έκθεση της Κηφισιάς άνοιξε και πάλι τις πόρτες της για το κοινό με φετινό κεντρικό θέμα τους «Θεραπευτικούς Κήπους».

Θα διαρκέσει έως τις 14 Μαΐου (10 π.μ. – 10 μ.μ. ), είναι θεματικη και περιλαμβάνει τον «Κήπο των αισθήσεων» που μας καλεί να αναγνωρίσουμε ακόμα και με κλειστά μάτια φυτά με χαρακτηριστικό άρωμα, όπως η λεβάντα και ο ευκάλυπτος.

Παρών και ο «Κήπος του Ιπποκράτη» που παρουσιάζει μέρος των σημαντικότερων φυτών, βοτάνων και δέντρων, με φαρμακευτικές ιδιότητες.

Ανθοκομικές εκθέσεις: Με αυτοκίνητα αντίκες στην Κηφισιά και Νταλάρα στη Νέα Σμύρνη  | iefimerida.gr 1

Πρωτομαγιά μεσημέρι οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν αυτοκίνητα αντίκες, στολισμένα με λουλούδια και μαγιάτικα στεφάνια, που θα συμμετέχουν στον «12ο γύρο Κηφισιάς Αντίκες & Λουλούδια 2017», με αφετηρία την Πλατεία Πολιτείας στις 12 το μεσημέρι και θα διανύσουν μια κυκλική διαδρομή περίπου 15 χλμ.

Ανθοκομικές εκθέσεις: Με αυτοκίνητα αντίκες στην Κηφισιά και Νταλάρα στη Νέα Σμύρνη  | iefimerida.gr 2

Τέλος στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο «Κηπουρικής» που αποτελείται από ξύλινα υπερυψωμένα παρτέρια θα έχουν την ευκαιρία μικροί και μεγάλοι να ασχοληθούν με την κηπουρική.
Στο χώρο αυτό επίσης οι επισκέπτες θα μάθουν για τον «Λαχανόκηπο της αρμονίας» δηλαδή ποια φυτά συμβιώνουν αρμονικά στον ίδιο χώρο.

Οι επεξηγηματικές πινακίδες του χώρου ενημερώνουν και κατευθύνουν τους επισκέπτες ενώ ο ειδικός φωτισμός ζωντανεύει τον κήπο και το βράδυ.

Ανθοκομικές εκθέσεις: Με αυτοκίνητα αντίκες στην Κηφισιά και Νταλάρα στη Νέα Σμύρνη  | iefimerida.gr 3


Ανθοκομική έκθεση Πειραιά
Η Ανθοκομική Έκθεση Πειραιά, πραγματοποιείται για πρώτη φορά στο Πασαλιμάνι.

Την έκθεση που διοργανώνει ο δήμος σε συνεργασία με τον Αγροτικό Ανθοκομικό Συνεταιρισμό Φυτωριούχων Αχαρνών Αττικής.

Η έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό, καθημερινά και Σαββατοκύριακα, από τις 10:00 έως τις 22:00. Δέντρα, φυντάνια, γλάστρες, λουλούδια για το σπίτι και είδη κήπου, περιμένουν το κοινό. Διάρκεια έως και τις 14 Μαΐου 2017

Ανθοκομικές εκθέσεις: Με αυτοκίνητα αντίκες στην Κηφισιά και Νταλάρα στη Νέα Σμύρνη  | iefimerida.gr 4


Λουλούδια στην Πλατεία Νέας Σμύρνης

Με μουσικές γιορτάζει την Πρωτομαγιά ο δήμος Νέας Σμύρνης.

Λουλούδια, βιβλία και μικροαντικείμενα θα βρούνε οι επισκέπτες σε ειδικά διαμορφωμένα περίπτερα πάνω στην Πλατεία, ενώ απόψε στις 21:00 στο μουσικό μέρος ο Γιώργος Νταλάρας, ο Μπάμπης Τσέρτος και η Ασπασία Στρατηγού, συμμετέχουν στην ανοιχτή συναυλία – αφιέρωμα του Πολιτιστικού Οργανισμού του δήμου για τα 95 χρόνια από την καταστροφή της Σμύρνης. Μαζί τους η Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας Βόλου. Ελεύθερη είσοδος.

Ανθοκομικές εκθέσεις: Με αυτοκίνητα αντίκες στην Κηφισιά και Νταλάρα στη Νέα Σμύρνη  | iefimerida.gr 5

1η Ανθοκομική Έκθεση Του Δήμου Πετρούπολης
Η 1η ανθοκομική έκθεση του Δήμου Πετρούπολης Αττικής, πραγματοποιείται στην πλατεία ΗΡΩ έως 07-05-2017.

Μέσα από την προβολή και προώθηση των ανθοκομικών προϊόντων σκοπός είναι η ανάπτυξη της οικολογικής συνείδησης, να γνωρίσουν οι πολίτες περισσότερες ποικιλίες και είδη φυτών, να απολαύσουν τα χρώματα και τα αρώματα των λουλουδιών και να ενισχυθεί η ευαισθητοποίησή τους απέναντι στο περιβάλλον.
Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 11:00 έως 21:00.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ανθοκομικές εκθέσεις Πρωτομαγιά
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ