Νταβούτογλου: «Οι Γάλλοι γερουσιαστές θυμίζουν την Ιερά Εξέταση» - iefimerida.gr

Νταβούτογλου: «Οι Γάλλοι γερουσιαστές θυμίζουν την Ιερά Εξέταση»

Αχμέτ Νταβούτογλου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με νέα αντίποινα απειλεί η Τουρκία τη Γαλλία, εάν η γαλλική Γερουσία εγκρίνει σήμερα το νομοσχέδιο που ποινικοποιεί την άρνηση της αρμενικής γενοκτονίας, δήλωσε σήμερα στην Αγκυρα ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος μίλησε για πρακτικές «Ιεράς Εξέτασης».

«Έχουμε ήδη αποφασίσει τα μέτρα που θα λάβουμε, εάν το νομοσχέδιο εγκριθεί τελικά. Κανένας δεν πρέπει να το αμφισβητεί αυτό», τόνισε ο κ. Νταβούτογλου, ο οποίος επρόκειτο να μεταβεί σήμερα στις Βρυξέλλες προκειμένου να συμμετάσχει στη στη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ για το Ιράν. Τελικώς ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας προτίμησε να παραμείνει στην Τουρκία περιμένοντας το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη γαλλική Γερουσία.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών διαμήνυσε προς όλες τις κατευθύνσεις πως «η Τουρκία δεν είναι πια η Τουρκία του 2001», όταν το Γαλλικό Κοινοβούλιο είχε αναγνωρίσει την αρμενική γενοκτονία.

«Το να σκεφτεί κανείς ότι η Τουρκία θα επιβάλει κυρώσεις και ότι αργότερα θα τις αναθεωρήσει, σημαίνει ότι δε γνωρίζει την Τουρκία ως περιφερειακό παράγοντα και αναδυόμενη χώρα», προειδοποίησε με νόημα ο κ. Νταβούτογλου ο οποίος κατηγόρησε τις Γαλλικές Αρχές πως εφαρμόζουν πρακτικές που θυμίζουν περισσότερο την Ιερά Εξέταση παρά λαϊκό κράτος.

Αυτή τη στιγμή η Τουρκία έχει παγώσει τη στρατιωτική και πολιτική συνεργασία με τη Γαλλία ενώ είναι πιθανό να ανακαλέσει επ΄αόριστον τον πρεσβευτή της στο Παρίσι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ