Σκετίνο: «Πλησίασα με το Costa Concordia στο νησί για διαφημιστικούς λόγους» - iefimerida.gr

Σκετίνο: «Πλησίασα με το Costa Concordia στο νησί για διαφημιστικούς λόγους»

laptop
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Να μαζέψει τα ασσυμάζευτα επιχειρεί ο καπετάνιος του Costa Concordia ο οποίος τα ρίχνει τώρα στην πλοιοκτήτρια εταιρεία ισχυριζόμενος πως πλησίασε το νησί για «διαφημιστικούς λόγους» και πως δεν εγκατέλειψε το πλοίο αλλά γλίστρησε σε μια σωσίβια λέμβο. Την ίδια ώρα νέα στοιχεία για τη γυναίκα-φάντασμα στην οποία έδωσε ο Σκετίνο τον υπολογιστή του.

Σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται ο καπετάνιος του Costa Concordia η κίνησή του αυτή θα βοηθούσε την εταιρεία διαφημιστικά παρά το γεγονός ότι ο μήνας Ιανουάριος δεν εντάσσεται στην τουριστική περίοδο. Επιπλέον, ο καπετάνιος επιχείρησε να δικαιολογήσει το γεγονός ότι ο συναγερμός σήμανε με σημαντική καθυστέρηση, αναφέροντας πως «πριν σημάνουμε συναγερμό πρέπει να είμαστε σίγουροι, γιατί δεν θέλω να μείνω στο νερό με τους επιβάτες, ούτε να δημιουργήσω πανικό και να μου πεθάνει κόσμος για το τίποτα».

Ωστόσο τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για τον Σκετίνο, ο οποίος κατηογορείται όχι μόνο για εγκληματική αμέλεια σε σχέση με τον χειρισμό της κατάστασης αλλά και για το ότι εγκατέλειψε το πλοίο παρά τους περί του αντιθέτου ισχυρισμούς του. Μάλιστα ο Σκετίνο ισχυρίζεται τώρα ότι... γλίστρησε και έπεσε χωρίς να το θέλει σε μια από τις σωσίβιες λέμβους.

Ο υπολογιστής και η γυναίκα-φάντασμα

Ένα νέο στοιχείο που έχει ανακύψει κατά τη διάρκεια των ερευνών είναι ο υπολογιστής του καπετάνιου που ενδέχεται να περιέχει στοιχεία τα οποία θα μπορούσαν να βοηθήσουν τις ιταλικές Αρχές. Οι υπεύθυνοι ισχυρίζονται πως είναι εις γνώση τους η ταυτότητα της γυναίκας στην οποία ο Σκετίνο φέρεται να έδωσε τον υπολογιστή του. Δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί αν η γυναίκα- δικηγόρος στο επάγγελμα- είναι ελεύθερη επαγγελματίας ή υπάλληλος της πλοιοκτήτριας εταιρείας, ωστόσο η ταχύτητα όμως με την οποία φαίνεται να «άλλαξε χέρια» το μηχάνημα, δημιουργεί πολλά ερωτήματα και υποψίες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ