Η Τουρκία μπλόκαρε την πρόσβαση και στην Wikipedia - iefimerida.gr

Η Τουρκία μπλόκαρε την πρόσβαση και στην Wikipedia

Φωτογραφία: AP/ Eric Risberg
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα ακόμη «χτύπημα» στην ελευθερία του λόγου στο διαδίκτυο κατάφεραν οι τουρκικές αρχές, που μπλόκαραν την πρόσβαση στην online εγκυκλοπαίδεια Wikipedia.

Από το πρωί του Σαββάτου διαπιστώθηκε ότι έχει μπλοκαριστεί η πρόσβαση στον συγκεκριμένο ιστότοπο, σε όλες τις γλώσσες, σύμφωνα με τον οργανισμό επιτήρησης του διαδικτύου Turkey Blocks.

«Το γεγονός ότι ο ιστότοπος δεν είναι πλέον διαθέσιμος οφείλεται σε ιντερνετικά φίλτρα που χρησιμοποιούνται στην Τουρκία για να λογοκρίνεται περιεχόμενο», ανέφερε ο οργανισμός. Η Τουρκία έχει κατηγορηθεί ότι μπλοκάρει την πρόσβαση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Twitter και το Facebook, ιδιαίτερα έπειτα από επιθέσεις τρομοκρατών στα εδάφη της.

Στο παρελθόν η τουρκική κυβέρνηση έχει απορρίψει τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι το σύστημα πέφτει λόγω μεγάλης χρήσης έπειτα από μεγάλα γεγονότα. Ομως, τεχνικοί εμπειρογνώμονες σε οργανισμούς παρακολούθησης του διαδικτύου υποστηρίζουν πως αυτά μπλακάουτ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι εσκεμμένα.

Πηγή: Reuters, AFP, ΑΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τουρκία wikipedia
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ