Γιαννίτσης: Δεν μπορούμε να ελέγξουμε τα δάνεια των κομμάτων - iefimerida.gr

Γιαννίτσης: Δεν μπορούμε να ελέγξουμε τα δάνεια των κομμάτων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Κανένας νόμος δεν δίνει αρμοδιότητα στο Υπουργείο Εσωτερικών να ελέγχει ή να παρεμβαίνει στις τραπεζικές συναλλαγές οιουδήποτε», είναι η απάντηση του Τάσου Γιαννίτση σε ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή, σχετικά με τις τραπεζικές υποχρεώσεις των κομμάτων.

Άρα, δεν είναι δυνατός ο έλεγχος, ούτε των τραπεζικών υποχρεώσεων των κομμάτων, τόσο των εν ενεργεία, όσο και των εν αναστολή.

Η ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Λευτέρης Αυγενάκης περιείχε ειδική αναφορά στην Πολιτική Άνοιξη. Συγκεκριμένα επικαλείται πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες «το συγκεκριμένο εν αναστολή κόμμα χρηματοδοτήθηκε με αρκετά εκατομμύρια δραχμές από κρατική τράπεζα, αλλά από τη στιγμή που ανέστειλε τη δραστηριότητά του δεν γνωρίζουμε πώς και αν αποπληρώθηκαν αυτά τα χρήματα ή εάν ρυθμίστηκαν καθ΄οιονδήποτε τρόπο ή αν παραμένουν απλήρωτα».

Στην ερώτηση που κατατέθηκε, για άλλη μία φορά, αναφέρεται το ύψος του ποσού των δανείων που έχουν λάβει τα κόμματα και αγγίζει τα 245 εκατομμύρια ευρώ, έχοντας εκχωρήσει ως εγγύηση την κρατική τους επιχορήγηση ως το 2016.

Στην απάντηση του ο κ.Γιαννίτσης, αναφέρει επίσης ότι με επιστολή του προς την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, έχει ζητήσει από τα κόμματα να καταθέσουν τις προτάσεις τους για τροποποιήσεις ή συμπληρώσεις του υφιστάμενου καθεστώτος για τη χρηματοδότηση των κομμάτων, προκειμένου στη συνέχεια να γίνει η επεξεργασία των προτάσεων της κυβέρνησης για το θέμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ