Ανώτερη τραπεζική πηγή: Δεν θέλουμε τόσο μεγάλο πλεόνασμα -Προλαβαίνουμε το QE τον Ιούλιο - iefimerida.gr

Ανώτερη τραπεζική πηγή: Δεν θέλουμε τόσο μεγάλο πλεόνασμα -Προλαβαίνουμε το QE τον Ιούλιο

Φωτογραφία: SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Δεν έχω δει θέματα που μπορεί να είναι εμπόδιο στη συμφωνία» δήλωνε ανώτερη τραπεζική πηγή σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της διαπραγμάτευσης.

Η ίδια πηγή σημείωνε δε ότι τα «κόκκινα» δάνεια είναι «το μεγάλο θέμα» προσθέτοντας πως «θέλουμε μια καλή και αποτελεσματική δευτερογενή αγορά των κόκκινων δανείων».

Αν και διευκρίνισε ότι θα έχουμε στοιχεία για το πρώτο τρίμηνο στις 15 Μαΐου, εκτίμησε ότι αναμένεται φέτος 1,9% με 2,0% ανάπτυξη.

Οσον αφορά την ποσοτική χαλάρωση και το χρέος, η ανώτερη τραπεζική πηγή τόνισε πως η ΕΚΤ θέλει πολύ συγκεκριμένη δήλωση για το χρέος. «Για το QE θέλει νομικά κείμενα και όχι πολιτικές δηλώσεις από το Eurogroup του Μαΐου» υπογράμμισε. Εκτίμησε μάλιστα ότι «αν πάρει τις δεσμεύσεις που θέλει η ΕΚΤ προλαβαίνουμε να μπούμε στο QE τον Ιούλιο».

Ο ίδιος παράγοντας σημείωσε ότι «έχουμε βελτίωση στις εκροές» καθώς μετά τη συμφωνία της Μάλτας υπάρχει βελτίωση των καταθέσεων

Τέλος, προειδοποίησε ότι «δεν θέλουμε να έχουμε τόσο υψηλό πλεόνασμα. «Ήταν καλό που το πετύχαμε αλλά όχι τόσο μεγάλο» πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ