Χίος: Σε κατ’ οίκον περιορισμό ψαράδες για δουλεμπόριο μεταναστών! - iefimerida.gr

Χίος: Σε κατ’ οίκον περιορισμό ψαράδες για δουλεμπόριο μεταναστών!

Φωτογραφία: ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με κατ’ οίκον περιορισμό τιμωρήθηκαν δύο Χιώτες ψαράδες έπειτα από διαφωνία ανακρίτριας και εισαγγελέως, για την τελική τους ποινή.

Οι Χιώτες ηλικίας 49 και 47 ετών, που συνελήφθησαν την περασμένη Δευτέρα 24 Απριλίου, αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι με τον όρο του κατ' οίκον περιορισμού.

Οι δράστες είχαν συλληφθεί την περασμένη Δευτέρα 24 Απριλίου, με την κατηγορία ότι μετέφεραν από τη Βολισσό της Χίου στα Ψαρά οκτώ πρόσφυγες και μετανάστες. προκειμένου να επιβιβασθούν στο πλοίο της γραμμής με κατεύθυνση τον Πειραιά.

Η ανακρίτρια, πρότεινε την προφυλάκισή τους, ενώ η εισαγγελέας ζήτησε να αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Δεδομένης της διαφωνίας, το Συμβούλιο Εφετών θα κρίνει την οριστική ποινή τους οριστικά, αν δηλαδή θα προφυλακιστούν ή θα αφεθούν ελεύθεροι έως τη δίκη τους.

Να σημειωθεί, ότι οι δυο Χιώτες αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος δυνάμει του νόμου 4251/2014 (Κώδικας Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ένταξης και λοιπές διατάξεις), που προβλέπει αυστηρότατες ποινές για την παράνομη διακίνηση μεταναστών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Χίος ψαράδες μετανάστες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ