Τρομοκρατία και Μέση Ανατολή στην ατζέντα της συνάντησης Μέρκελ-Πούτιν - iefimerida.gr

Τρομοκρατία και Μέση Ανατολή στην ατζέντα της συνάντησης Μέρκελ-Πούτιν

Φωτογραφία: Mikhail Klimentyev/Pool Photo via AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σημαντικά διεθνή θέματα περιλαμβάνει η ατζέντα της συνάντησης του Βλαντιμίρ Πούτιν και της Ανγκελα Μέρκελ, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση οι δύο ηγέτες, που θα συναντηθούν στις 2 Μαΐου στο Σότσι, θα συζητήσουν θέματα,που αφορούν τις διμερείς σχέσεις, την κατάσταση στην οποία βρίσκονται στην παρούσα φάση, όπως και την περαιτέρω προοπτική τους, τη συνεργασία στον ενεργειακό, εμπορικό, οικονομικό και πολιτιστικό τομέα, ενώ επισημαίνεται πως οι δύο ηγέτες θα ανταλλάξουν απόψεις σε σχέση με την επικείμενη συνάντηση κορυφής της G20 που θα πραγματοποιηθεί στο Αμβούργο. Παράλληλα, θα συζητήσουν για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, την κατάσταση στη Μέση Ανατολή και την υλοποίηση των συμφωνιών του Μίνσκ.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ, δήλωσε κατά την διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης των δημοσιογράφων ότι στόχος της συνάντησης που θα έχει η καγκελάριος Μέρκελ με τον Ρώσο Πρόεδρο Βαλντιμίρ Πούτιν είναι η προετοιμασία της συνάντησης κορυφής της G20, ενώ θα συζητήσει τις γεωπολιτικές διενέξεις στην Συρία και την Ουκρανία.

Η καγκελάριος Μέρκελ, τελευταία φορά που επισκέφθηκε την Ρωσία ήταν το 2015, κατά την διάρκεια των εορτασμών της επετείου των 70 χρόνων από τη νίκη που κατήγαγε η Ρωσία επί της χιτλερικής Γερμανία στον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο (Β! Παγκόσμιο Πόλεμο). Τον Μάρτιο ο Ρώσος πρόεδρος, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, είχε δηλώσει ότι περιμένει την Ανγκελα Μέρκελ να επισκεφθεί την Ρωσία, ζητώντας του να της διαβιβάσει τις καλύτερες ευχές του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Ria Novosti

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ