Ο Ερντογάν επιστρέφει στην ηγεσία του AKP - iefimerida.gr

Ο Ερντογάν επιστρέφει στην ηγεσία του AKP

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έκτακτο συνέδριο στις 21 Μαϊου σχεδιάζει το κυβερνών κόμμα AKP στην Τουρκία με στόχο την επιστροφή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην προεδρία του, αναφέρει ο τουρκικός Τύπος.

Ο δρόμος είχε ανοίξει μετά την έγκριση στο δημοψήφισμα του Απριλίου των συνταγματικών τροποποιήσεων, που επιτρέπουν στον αρχηγό του τουρκικού κράτους να διατηρεί δεσμούς με το πολιτικό του κόμμα.

Επικαλούμενη πηγές είχε η εφημερίδα Hurriyet επικαλούμενη πηγές αναφέρει ότι η σχετική απόφαση αναμένεται να ληφθεί την ερχόμενη εβδομάδα στα τέλη της οποίας επίκειται και ανασχηματισμός, με τον Ερντογάν να προωθεί φρέσκα πρόσωπα στο κυβερνητικό σχήμα.

Μολονότι ο πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ είχε αφήσει να εννοηθεί ότι δεν θα γίνει έκτακτο συνέδριο του κόμματος πριν το 2018, φαίνεται ότι άλλαξε γνώμη μετά την προχθεσινή (28 Απριλίου) συνάντησή του με τον Ερντογάν. Ο Γιλντιρίμ έδωσε στη συνέχεια οδηγίες στους στενούς συνεργάτες του να επιταχύνουν τις διαδικασίες για το συνέδριο που θα αποκαταστήσει το «σουλτάνο» στο θρόνο του κόμματος μετά την επίσημη ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος και τη δημοσίευσή τους στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Σε δήλωση προς τα ΜΜΕ ο Ερντογάν έστειλε ένα ισχυρό μήνυμα για την επιθυμία του να βάλει πλώρη για την προεδρία του ΑΚΡ βάσει του τροποποιημένου συντάγματος. Ο Τούρκος πρόεδρος αναγκάστηκε να παραιτηθεί από το AKP, αφού εξελέγη πρόεδρος τον Αύγουστο του 2014 και αντικαταστάθηκε από τον Αχμέτ Νταβούτογλου. Ο σημερινός πρόεδρος του AKP -και πρωθυπουργός- Μπιναλί Γιλντιρίμ πήρε το τιμόνι από τον Αχμέτ Νταβούτογλου τον Μάιο του 2016.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ