Τζανακόπουλος: Μεταξύ 10 και 15 Μαΐου η ψήφιση των μέτρων στη Βουλή - iefimerida.gr

Τζανακόπουλος: Μεταξύ 10 και 15 Μαΐου η ψήφιση των μέτρων στη Βουλή

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: INTIME NEWS
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Κανείς δεν αρνείται ότι υπάρχουν πολύ μεγάλα κοινωνικά προβλήματα και αυτά θα πρέπει βήμα το βήμα να επιλύονται, ωστόσο για πρώτη φορά είμαστε μπροστά στην έξοδο από την επταετή κρίση».

Τα παραπάνω σημείωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο 105,5.

Τόνισε ότι, κατά κύριο λόγο, τα θέματα που έχουν απομείνει στη διαπραγμάτευση είναι τεχνικά, ότι υπάρχουν μερικά μικρά ανοικτά ζητήματα και πως «είμαστε πάρα πολύ κοντά ώστε να βρεθούν λύσεις και σε αυτά τα λίγα ζητήματα που έχουν απομείνει».

Ερωτηθείς εάν είναι θέμα εικοσιτετραώρων να υπάρξει "λευκός καπνός", είπε ότι αυτός είναι ο στόχος και προς αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε. «Έχουμε λόγους» υποστήριξε «να ευελπιστούμε ότι μέχρι την Κυριακή θα έχουμε κλείσει και το κείμενο του συμπληρωματικού μνημονίου και τη συμφωνία που γράφεται με το ΔΝΤ, έτσι ώστε στη συνέχεια να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, να το καταθέσουμε στη Βουλή και να προχωρήσουμε στη διαδικασία της ψήφισης».

Από εκεί και πέρα, πρόσθεσε, πρέπει να γραφτεί η έκθεση συμμόρφωσης από τους θεσμούς και να κατατεθεί στο Eurogroup της 22ας Μαΐου, για να ολοκληρωθεί τουλάχιστον το τεχνικό σκέλος της συμφωνίας για τη δεύτερη αξιολόγηση.

«Μεταξύ 10 και 15 Μαΐου εκτιμώ ότι θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της ψήφισης των προαπαιτούμενων στο κοινοβούλιο, ώστε στη συνέχεια οι θεσμοί να έχουν τον χρόνο να γράψουν την έκθεση συμμόρφωσης και να την καταθέσουν στο Eurogroup για να μπει και τυπικά η σφραγίδα της ολοκλήρωσης της β' αξιολόγησης, τουλάχιστον στο τεχνικό σκέλος» ανέφερε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ