Κουμουτσάκος: Στην κυβέρνηση έγιναν οι «πρωταθλητές των μνημονίων» - iefimerida.gr

Κουμουτσάκος: Στην κυβέρνηση έγιναν οι «πρωταθλητές των μνημονίων»

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης την οποία και κατηγορεί πως αντί να σκίσει τα μνημόνια ετοιμάζεται να υπογράψει και τέταρτο και μάλιστα χωρίς χρηματοδότηση, εξαπολύει ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» ο βουλευτής Β' Αθηνών και τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος χαρακτηρίζει το κλείσιμο της αξιολόγησης, ως τον «σύγχρονο μύθο του μαρτυρίου του Σίσυφου.

«Μόνο που τον ζούμε και τον πληρώνουμε όλοι οι πολίτες. Εδώ κι ένα χρόνο η κυβέρνηση προαναγγέλλει καταληκτικά ορόσημα συμφωνίας, που όμως πέφτουν το ένα μετά το άλλο. Η κυβέρνηση κρατά τη χώρα στα όρια της ασφυξίας, την οικονομία σε παράλυση και την κοινωνία σε απόγνωση» δηλώνει, ενώ αναφερόμενος στο πλεόνασμα επισημαίνει πως είναι αποτέλεσμα των επαναλαμβανόμενων περικοπών και της σφαγιαστικής φορολόγησης που έχει γονατίσει επιχειρήσεις και νοικοκυριά.

«Το μόνο πραγματικό πλεόνασμα που βλέπω λοιπόν είναι το πρωτοφανές πλεόνασμα θράσους της κυβέρνησης» δηλώνει, καταγγέλλοντας παράλληλα τον ΣΥΡΙΖΑ πως βρίσκεται σε διαρκές ιδεολογικό και πολιτικό βέρτιγκο.

«Η διακυβέρνηση που προέκυψε στη χώρα μας γεννήθηκε από την συμβιωτική σχέση μιας ιδεοληπτικής λαϊκιστικής αριστεράς και μιας οπορτουνιστικής υπέρ-δεξιάς. Μόνη συγκολλητική τους ουσία η απόλαυση και νομή της εξουσίας» λέει ο κ. Κουμουτσάκος.

Όσον αφορά τη ΝΔ, εκτιμά με βεβαιότητα την αυτοδυναμία στις επόμενες εκλογές και επισημαίνει τη σημασία του «ανοίγματος στο κέντρο» ενώ υπογραμμίζει ότι «η ιστορία έχει δείξει ότι στη ΝΔ ούτε εισέρχονται, ούτε ενσωματώνονται "μπλοκ" ούτε "μπλοκάκια"». «Η ΝΔ διαχρονικά απευθύνεται προς όλους τους Έλληνες. Οι πόρτες της είναι ανοικτές. Δεν είναι όμως και αφύλακτες» δηλώνει χαρακτηριστικά.

Για το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των γαλλικών εκλογών ο τομεάρχης της ΝΔ σχολιάζει ότι στη Γαλλία κερδήθηκε μια «μάχη» για την Ευρώπη, αλλά όχι ο «πόλεμος».

«Οι πολίτες μπροστά στα αδιέξοδα επιλέγουν τη μεταρρυθμιστική λύση της σύνεσης και όχι την λαϊκιστική ουτοπία των άκρων. Αυτό είναι ένα αισιόδοξο μήνυμα για όλη την Ευρώπη. Τίποτα όμως δεν έχει κριθεί οριστικά. Οι δυνάμεις του αντιευρωπαϊσμού παραμένουν ισχυρές. Γι' αυτό και η διαφαινόμενη νίκη του Μακρόν δεν πρέπει να εξελιχθεί σε ένα «πολιτικό χαλί» κάτω από το οποίο θα κρύψουμε τα προβλήματα. Οφείλουμε να τα λύσουμε» τονίζει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ