Τα δέκα καλύτερα πορτραίτα όλων των εποχών [εικόνες] - iefimerida.gr

Τα δέκα καλύτερα πορτραίτα όλων των εποχών [εικόνες]

Μοχάμεντ Άλι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από τη φωτογραφία του Μοχάμεντ Άλι που έχει χαρακτηριστεί ως μια από τις καλύτερες στην ιστορία των σπορ, μέχρι ένα πορτραίτο της Αντζελίνα Τζολί πριν γίνει μια από τις διασημότερες ηθοποιούς του πλανήτη, ο Βρετανός φωτογράφος Τέρι Ο'Νιλ διάλεξε τα δέκα καλύτερα πορτραίτα όλων των εποχών και τα παρουσίασε μέσω της εφημερίδας Daily Mail.

Τα δέκα καλύτερα πορτραίτα όλων των εποχών [εικόνες] | iefimerida.gr 0

1. Μοχάμεντ Άλι (Νιλ Λέιφερ)

Το στιγμιότυπο του Μοχάμεντ Άλι την ώρα που έριξε νοκ – άουτ το Σόνι Λίστον θεωρείται μια από τις καλύτερες φωτογραφίες στην ιστορία των σπορ και τραβήχτηκε το 1965 από το Νιλ Λέιφερ.

Τα δέκα καλύτερα πορτραίτα όλων των εποχών [εικόνες] | iefimerida.gr 1

2. Μέριλιν Μονρό (Μπερτ Στερν)

Η φωτογράφιση του ειδώλου έγινε τον Ιούνιο του 1962, έξι εβδομάδες πριν το θάνατό της, για λογαριασμό του περιοδικού Vogue. Τότε όλοι οι φωτογράφοι έδιναν μεγάλη σημασία στο μπούστο της Μέριλιν, ωστόσο ο Στερν αποφάσισε να εστιάσει στο πρόσωπο και την πλάτη της.

Τα δέκα καλύτερα πορτραίτα όλων των εποχών [εικόνες] | iefimerida.gr 2

3. Τέρενς Σταμπ (Τέρενς Ντόνοβαν)

Ο ηθοποιός φωτογραφήθηκε από τον Ντόνοβαν το 1967, στα γυρίσματα της ταινίας «Far From The Madding Crowd»

Τα δέκα καλύτερα πορτραίτα όλων των εποχών [εικόνες] | iefimerida.gr 3

4. Ελίζαμπεθ Τέιλορ (ανώνυμος)

Σύμφωνα με τον Ο'Νιλ, η Ελίζαμπεθ Τέιλορ είναι μια από τις ομορφότερες γυναίκες που έχει δει ποτέ ο πλανήτης, και το συγκεκριμένο πορτραίτο είναι ένα από τα καλύτερά της.

Τα δέκα καλύτερα πορτραίτα όλων των εποχών [εικόνες] | iefimerida.gr 4

5. Αντζελίνα Τζολί (Τζορτζ Χολζ)

Η συγκεκριμένη φωτογραφία τραβήχτηκε το 1998, όταν η Αντζελίνα Τζολί ήταν ελάχιστα γνωστή, κι αυτό κυρίως χάρη στο διάσημο μπαμπά της. Ο Χολζ την είχε εντοπίσει ενώ έπαιζε ένα μικρό ρόλο σε τηλεοπτική σειρά της εποχής, ωστόσο, όπως ο ίδιος έχει δηλώσει, «τα πάντα επάνω της φώναζαν ότι μια μέρα θα γίνει μεγάλη σταρ».

Τα δέκα καλύτερα πορτραίτα όλων των εποχών [εικόνες] | iefimerida.gr 5

6. Όντρεϊ Χέπμπορν (Τέρι Ο'Νιλ)

Η ηθοποιός φωτογραφιζόταν πάντα ως η στιλάτη και γλυκιά σταρ του Χόλιγουντ, ωστόσο, σύμφωνα με το φωτογράφο, είχε και μια αστεία πλευρά, την οποία αποτύπωσε ιδιαίτερα επιτυχημένα στο Σεν Τροπέ το 1967.

Τα δέκα καλύτερα πορτραίτα όλων των εποχών [εικόνες] | iefimerida.gr 6

7. Αμερικανός πεζοναύτης (Γιουτζίν Σμιθ)

«Αυτό το πορτραίτο ενός Αμερικανού πεζοναύτη που προσπαθεί να επιβιώσει στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, πάντα με συγκινεί. Μπορείς ξεκάθαρα να δεις πως ένας όμορφος, νεαρός άνδρας, σκληραίνει και χάνει τη λάμψη του εξαιτίας του πολέμου», αναφέρει ο Ο'Νιλ, σχολιάζοντας τη συγκεκριμένη φωτογραφία.

Τα δέκα καλύτερα πορτραίτα όλων των εποχών [εικόνες] | iefimerida.gr 7

8. Γουίνστον Τσόρτσιλ (Καρς)

Το συγκεκριμένο πορτραίτο του Καναδού φωτογράφου τραβήχτηκε το 1941 και έχει όλα όσα θα περίμενε κανείς από μια φωτογραφία του Γουίνστον Τσόρτσιλ: την χαρακτηριστική έκφραση του μπουλντογκ, τον αέρα της εξουσίας, και την αυστηρότητα ενός σοβαρού πολιτικού.

Τα δέκα καλύτερα πορτραίτα όλων των εποχών [εικόνες] | iefimerida.gr 8

9. Άντονι Μπλαντ (Λόρδος Σνόουντον)

Ο καθηγητής Μπλαντ ήταν για χρόνια ο υπεύθυνος της συλλογής φωτογραφιών της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας. Στη συγκεκριμένη φωτογραφία απαθανατίστηκε ενώ εξετάζει ένα φωτογραφικό σλάιντ του Πάμπλο Πικάσο.

Τα δέκα καλύτερα πορτραίτα όλων των εποχών [εικόνες] | iefimerida.gr 9

10. Νεαρή Αφγανή (Στιβ ΜακΚάρι)

Όταν η συγκεκριμένη φωτογραφία έκανε την εμφάνισή της στο εξώφυλλο του περιοδικού National Geographic το 1985, πολλοί χαρακτήρισαν τη 12χρονη κοπέλα του πορτραίτου ως την «Αφγανή Μόνα Λίσα», κυρίως λόγω του έντονου βλέμματος της, το οποίο ο ΜακΚάρι απαθανάτισε με μεγάλη επιτυχία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ