Εκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου -Σε 7 σημεία συμφώνησαν κυβέρνηση και θεσμοί - iefimerida.gr

Εκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου -Σε 7 σημεία συμφώνησαν κυβέρνηση και θεσμοί

Φωτογραφία: ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ/Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με παρατηρήσεις σε τέσσερα βασικά κείμενα των θεσμών και του ΔΝΤ έφτασαν στο Μέγαρο Μαξίμου οι Τσακαλώτος, Αχτσιόγλου και Χουλιαράκης.

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος , ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης και η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου ενημέρωσαν τον πρωθυπουργό για τις σημερινές επαφές με τους εκπροσώπους των θεσμών και στάθηκαν σύμφωνα με πληροφορίες στα μικρά ζητήματα έχουν μείνει ακόμα ανοιχτά.

Ζητήματα ωστόσο, που αν και δίνουν το πολιτικό και τεχνικό περίγραμμα της νέας συμφωνίας. δεν φαίνεται να δημιουργούν εμπλοκή στο κλείσιμο της διαπραγμάτευσης.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επιμένει σε θέματα με τα οποία δεν συμφωνεί η κυβέρνηση, γεγονός που ωστόσο δε φαίνεται να εμποδίσει το κλείσιμο της συμφωνίας, αναφέρουν πηγές.

Την ίδια ώρα η Κυβέρνηση συνεχίζει το κυνήγι τεχνικής συμφωνίας με τους θεσμούς έως την Κυριακή ειδικά μάλιστα μετά τις πρόσφατες επαφές του Οικονομικού επιτελείου με τους θεσμούς.

Κυβερνητικές πηγές κάνουν λόγο για «διάσπαρτα ζητήματα», που απομένουν να διευθετηθούν καθώς επτά από τα οκτώ κύρια ζητήματα έχουν ήδη συμφωνηθεί.

Η κυβέρνηση δια στόματος Τζανακόπουλου είχε δηλώσει νωρίτερα αισιόδοξη για την έκβαση της δεύτερης αξιολόγησης θεωρώντας ότι θα είναι εφικτή η οριστικοποίηση της συμφωνίας στο Eurogroup της 22ας Μαΐου, όπου η ελληνική πλευρά ευελπιστεί σε μία ελάφρυνσης του χρέους.

«Οι συντριπτικά περισσότερες πιθανότητες είναι ότι έως την Κυριακή θα έχουμε καταλήξει στα κείμενα της τεχνικής συμφωνίας και μετά τα πράγματα θα πάρουν το δρόμο τους έως το Eurogroup της 22ας Μαΐου», είχε δηλώσει νωρίτερα στην ΕΡΤ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Στη σύσκεψη, με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, η οποία είχε ξεκινήσει στις 5.30 το απόγευμα και ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, παρευρέθηκε και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μαξίμου οικονομικό επιτελείο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ