Κορυτσά: Αναστηλώνεται το ιστορικό κτίριο Σεφέρη [εικόνες] - iefimerida.gr

Κορυτσά: Αναστηλώνεται το ιστορικό κτίριο Σεφέρη [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ιστορικό κτίριο Σεφέρη στην Κορυτσά, όπου διέμενε ο Έλληνας νομπελίστρας όταν ήταν γενικός πρόξενος της Ελλάδας, το 1936-37, ξαναπαίρνει ζωή.

Την περασμένη Τρίτη ξεκίνησαν - έπειτα από χρόνια αδράνειας - οι εργασίες αποκατάστασης του ιστορικού «κτιρίου Σεφέρη», μετά από ενέργειες της ελληνικής πρεσβείας στα Τίρανα και του γενικού προξενείου της Ελλάδας στην Κορυτσά.

Το έργο ύψους 430 χιλιάδων ευρώ θα υλοποιηθεί από χορηγίες/δωρεές ελληνικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Αλβανία, γεγονός που αποδεσμεύει οποιαδήποτε επιβάρυνση του ελληνικού Δημοσίου.

Οπως αποσαφηνίζεται αρμοδίως, οι δωρεές περιλαμβάνουν χρήματα, είδος και υπηρεσίες και έγιναν αποδεκτές, αφού τηρήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες, προκειμένου να εξασφαλιστεί η απαραίτητη διαφάνεια κατά την υλοποίηση αυτού του έργου.

Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν σε δύο χρόνια ενώ το κτίριο Σεφέρη, μετά την αναδόμησή του, πρόκειται να στεγάσει τα γραφεία του γενικού προξενείου της Ελλάδας στην Κορυτσά.

Σημειώνεται πως το «κτίριο Σεφέρη» παρέμενε αχρησιμοποίητο εδώ και δεκαετίες, καθώς μεγάλο τμήμα του είχε καταρρεύσει.

Το 1998, αγοράσθηκε από το ελληνικό Δημόσιο και πριν από τέσσερα χρόνια πραγματοποιήθηκε μελέτη για την ανακατασκευή του κτίσματος, αλλά οι σχετικές εργασίες δεν ξεκίνησαν τότε, δεδομένης της οικονομικής κρίσης.

Κορυτσά: Αναστηλώνεται το ιστορικό κτίριο Σεφέρη [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Κορυτσά: Αναστηλώνεται το ιστορικό κτίριο Σεφέρη [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Κορυτσά: Αναστηλώνεται το ιστορικό κτίριο Σεφέρη [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σεφέρης Κορυτσά
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ