Αυτή η γυναίκα ίσως γίνει πρωθυπουργός του Μακρόν [εικόνες] - iefimerida.gr

Αυτή η γυναίκα ίσως γίνει πρωθυπουργός του Μακρόν [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το γαλλικό αποκαλυπτικό περιοδικό Marianne αναφέρει ότι ένα ισχυρό όνομα για πρωθυπουργός σε κυβέρνηση Εμανουέλ Μακρόν είναι η Λοράνς Παριζό.


Η Λοράνς Παριζό ήταν πρόεδρος του γαλλικού ΣΕΒ ως το 2013 σήμερα είναι αντιπρόεδρος και μέτοχος κατά 75% της εταιρείας δημοσκοπήσεων Ifop, την οποία αγόρασε. Αμέσως μετά την επικράτηση του Μακρόν στον πρώτο γύρο η Παριζό δήλωσε ότι είναι έτοιμη να αναλάβει ρόλο στην νέα κυβέρνηση.

Αυτή η γυναίκα ίσως γίνει πρωθυπουργός του Μακρόν [εικόνες] | iefimerida.gr 0


«Θα ήθελα να δουλέψω στην ομάδα, με την ευρεία έννοια. Δεν ξέρω τι θα προτείνει ο Εμανουέλ Μακρόν, θα μπορούσε να είναι εντός της κυβέρνησης, αλλά υπάρχουν και πολλές άλλες αποστολές να αναλάβει κανείς για το όφελος της Γαλλίας», δήλωσε στο ραδιόφωνο France Info.
Η Λοράνς Παριζό είχε εκδηλώσει την στήριξή της στον Μακρόν από καιρό και σύμφωνα με το περιοδικό Marianne, έχει εξομολογηθεί ότι θα την ενδιέφερε να γίνει πρωθυπουργός σε περίπτωση που κερδίσει την εκλογή ο Μακρόν. «Εχω πει πολλές φορές ότι είναι διαθέσιμη να κάνω πράγματα, Εχω εμπειρία, είμαι αξιόπιστη. Επομένως είμαι έτοιμη», φέρεται να έχει δηλώσει.
«Σε όλες τις συζητήσεις, ένα όνομα επανέρχεται συχνά. Το όνομα της Λοράνς Παριζό», φέρεται να έχει δηλώσει στέλεχος του υποψηφίου προέδρου.

Αυτή η γυναίκα ίσως γίνει πρωθυπουργός του Μακρόν [εικόνες] | iefimerida.gr 1


Ωστόσο, ο γραμματέας του κινήματος του Μακρόν, Richard Ferrand, δεν είδε με καλό μάτι αυτές τις εξομολογήσεις. «Κάνουμε εκστρατεία για να ενώσουμε και να υπηρετήσουμε τη Γαλλία, και κάποιοι ονειρεύονται την καριέρα τους. Περιθωριακό, ανάρμοστο και αλλαζονικό», έγραψε σε ένα tweet.
Η Παριζό απάντησε επίσης με ένα tweet στον Richard Ferrand: «Ο τίτλος του άρθρου είναι παραπλανητικός, τον διαψεύδω εγώ η ίδια μέσα στο άρθρο. Είναι περιττό να επιδεινώνουμε κάτι που δεν έγινε», έγραψε.
Η Παριζό έχει πλέξει το εγκώμιο του μακρόν πολλές φορές και τον περιγράφει ως έναν άνθρωπο «έξυπνο, προσιτό και ρεαλιστή». Εχθρός της νούμερο ένα είναι το ακροδεξιό κόμμα της Μαρίν Λεπέν.

Αυτή η γυναίκα ίσως γίνει πρωθυπουργός του Μακρόν [εικόνες] | iefimerida.gr 2


Από το 2006 η Λοράνς Παριζό είχε κάνει πρόταση στον Εμανουέλ Μακρόν να γίνει γενικός διευθυντής στον γαλλικό ΣΕΒ. «Δίστασε, μου είπε ότι επειδή σχεδίαζε να κατέβει αργότερα στην πολιτική, θα ήθελε να αποφύγει να εργαστεί σε έναν τέτοιο σύνδεσμο επιχειρηματιών», δήλωσε η ίδια η Παριζό στο κανάλι BFMTV τον Μάρτιο του 2017.
Η 57χρονη Λοράνς Παριζό είναι κόρη του ιδρυτή του Ομίλου Παριζό, μεγάλη βιομηχανία επίπλων στη Γαλλία. Οι γονείς της είναι ανάμεσα στις 200 πλουσιότερες οικογένειες της Γαλλίας. Ευρωπαία εκ πεποιθήσεως, υποστήριξε τον Φρανσουά Ολάντ. Είναι μέλος του δσ της τράπεζας BNP Paribas, της γαλλικής ΔΕΗ (EDF), της Michellin κλπ.

Αυτή η γυναίκα ίσως γίνει πρωθυπουργός του Μακρόν [εικόνες] | iefimerida.gr 3


Την Τετάρτη, 27 Απριλίου, ο δήμαρχος της πόλης Τρουά και κορυφαίο στέλεχος της Δεξιάς παράταξης Οι Ρεπουμπλικανοί, Φρανσουά Μπαρουάν, δήλωσε ότι είναι «διεθέσιμος» να γίνει πρωθυπουργός, αν η Δεξιά κερδίσει τις βουλευτικές εκλογές, τον Ιούνιο του 2017.

Υπάρχουν ωστόσο αρκετοί αναλυτές στη Γαλλία που προβλέπουν ότι ο Μπαρουάν, πρώην υπουργός της κυβέρνησης Σαρκοζί, είναι υποψήφιος και για πρωθυπουργός του Εμανουέλ Μακρόν, αν αποδεχθεί: σε αυτή την περίπτωση η Γαλλία θα έχει τον νεαρότερο πρόεδρο και τον νεαρότερο πρωθυπουργό, ταυτόχρονα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ