Στέλεχος ΥΠΟΙΚ: Στόχος να τελειώσουμε την Κυριακή -Λεπτομέρειες έχουν απομείνει - iefimerida.gr

Στέλεχος ΥΠΟΙΚ: Στόχος να τελειώσουμε την Κυριακή -Λεπτομέρειες έχουν απομείνει

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στόχο να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση μέχρι την Κυριακή έχει το υπουργείο Οικονομικών όπως προκύπτει από κορυφαίο αξιωματούχο μετά τις συναντήσεις με τους θεσμούς.

«Θέλω να τελειώσουμε την Κυριακή. Στόχος να μην έχετε διακοπές την 1η Μαΐου» είπε αστειευόμενος ο αξιωματούχος στους δημοσιογράφους.

«Δεν υπάρχουν πολύ μεγάλα ζητήματα. Λύσαμε τα ανοιχτά 7-8 μεγάλα θέματα, απομένουν οργανωτικά κυρίως ζητήματα» έλεγε μιλώντας στους δημοσιογράφους το εν λόγω στέλεχος προσθέτοντας ότι «αυτή ήταν η πολιτική που χάραξε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Το ίδιο στέλεχος παραδέχθηκε ότι το ΔΝΤ «επιμένει σε πολλά θέματα που δεν μας αρέσουν» ωστόσο προσέθεσε πως «δεν νομίζω ότι το ΔΝΤ έχει έρθει με σκοπό να κωλυσιεργήσει η συμφωνία. Δεν νομίζω ότι αυτά τα θέματα μπορεί να μην κλείσουν την συμφωνία».

Οπως διευκρίνιζε επί της διαδικασίας των όσων απομένουν:

Θα γίνει έναρξη συζητήσεων επί των κειμένων εργασίας αύριο (σ.σ. Παρασκευή) το μεσημέρι. .

Και οι δυο πλευρές, Αθήνα και δανειστές, έχουν δώσει οδηγίες στους τεχνοκράτες να ολοκλρώνουν τα επί μέρους θέματα ώστε να μείνουν μόνο τα βασικά ζητήματα για τους επικεφαλής.

Τα εναπομείναντα αφορούν σε αποκρατικοποιήσεις, χρηματοοικονομικά και εργασιακά.

Ακολούθως θα γίνουν θεματικές συζητήσεις επί των κειμένων και δεν αποκλείεται να υπάρξει μια ακόμη έξτρα συνάντηση.

Τζανακόπουλος: Λύση μέχρι την Κυριακή στα τεχνικά ζητήματα

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος στην ΕΡΤ δήλωσε ότι αυτά που απομένει να γίνουν είναι « να βρεθεί κοινός τόπος σε μια σειρά από τεχνικές λεπτομέρειες» στις διαβουλεύσεις με τους θεσμούς.

Οπως είπε ο υπουργός επικρατείας στόχος είναι «μέχρι την Κυριακή να υπάρξει λύση στα τεχνικά ζητήματα για να προχωρήσουμε στο χρονοδιάγραμμα». Δηλαδή, να ολοκληρωθεί το νομοσχέδιο με τα μέτρα, να ψηφιστεί το πακέτο εντός των 15 πρώτων ημερών και να πάμε στο Eurogroup για να μπει η σφραγίδα της δεύτερης αξιολόγησης.

Ερωτηθείς για το αν θα στηριχθούν τα μέτρα από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, ο ίδιος είπε πως αυτό που έφερε η κυβέρνηση «ήταν το καλύτερο δυνατό. Εκτιμώ ότι δεν θα υπάρξει κανένα απολύτως πρόβλημα», είπε και εξήγησε πως «Είναι η πρώτη φορά που κλείνει η αξιολόγηση και δεν υπάρχει επιπλέον δημοσιονομική επιβάρυνση».

Σε ό,τι αφορά στο χρέος είπε πως «το ΔΝΤ έχει πει ότι δεν θα συμμετέχει αν δεν υπάρξει προσδιορισμός των μέτρων. Αυτό είναι και το κλειδί για να μπει η χώρα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. Αν υπάρξει αυτός ο προσδιορισμούς θα έχουμε επιτύχει το σκοπό της τελικής συμφωνίας. Αν δεν υπάρξει συνολική συμφωνία, τότε το ΔΝΤ δεν θα συμμετέχει στο πρόγραμμα που δημιουργεί πρόβλημα στη Γερμανία».

Τέλος, επανέλαβε πως τα δημοσιονομικά μέτρα δεν πρόκειται να εφαρμοστούν εφόσον δεν προσδιοριστούν τα μέτρα για το χρέος. «Αν το ΔΝΤ δεν πάρει αυτό που θέλει και δεν συμμετέχει στο πρόγραμμα, δεν έχει κανένα νόημα να εφαρμόσουμε τα μέτρα που ζητάει για να συμμετέχει το πρόγραμμα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ διαπραγματεύσεις ΥΠΟΙΚ θεσμοί
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ