Γερμανία: Συνελήφθη υπολοχαγός με την υποψία ότι ετοίμαζε τρομοκρατικό χτύπημα - iefimerida.gr

Γερμανία: Συνελήφθη υπολοχαγός με την υποψία ότι ετοίμαζε τρομοκρατικό χτύπημα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια περίεργη υπόθεση απασχολεί τις γερμανικές αρχές.

Πρόκειται για έναν υπολοχαγό απ’ το Όφενμπαχ, ο οποίος υπηρετούσε σε γαλλογερμανική μονάδα στο Ίλκριχ της Γαλλίας και συνελήφθη με την υποψία ότι σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση, όπως ανακοίνωσε η εισαγγελία της Φρανκφούρτης.

90 αστυνομικοί πραγματοποίησαν εφόδους σε 16 διευθύνσεις στη Γερμανία, την Αυστρία και τη Γαλλία και στη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν όπλα, ενώ κατασχέθηκαν κινητά και laptop.

Γερμανία: Συνελήφθη υπολοχαγός με την υποψία ότι ετοίμαζε τρομοκρατικό χτύπημα  | iefimerida.gr 0

O 28χρονος μπήκε στο σταυρόνημα των αρχών επειδή στα τέλη Ιανουαρίου έκρυψε σε τουαλέτα του αεροδρομίου της Βιένης ένα όπλο διαμετρήματος 7,65 χιλιοστών. Στις 3 Φεβρουαρίου πήγε να πάρει το όπλο, αλλά συνελήφθη από αυστριακούς αστυνομικούς.

Όπως προέκυψε ο υπολοχαγός είχε εμφανιστεί στα τέλη Δεκεμβρίου του 2015 σε κέντρο υποδοχής προσφύγων στο Γκίσεν με πλαστά στοιχεία και καταχωρήθηκε ως Σύριος, μολονότι δεν μιλούσε ούτε μία λέξη Αραβικά! Τον Ιανουάριο του επόμενου έτους κατέθεσε μάλιστα αίτηση για χορήγηση ασύλου στο Τσίρν-ντορφ της Βαυαρίας, η οποία εγκρίθηκε και οι αρχές του παραχώρησαν κατάλυμα, ενώ άρχισε να λαμβάνει χρηματική βοήθεια απ’ το κράτος.

Από τις έρευνες προέκυψε ότι ο συλληφθείς μισούσε τους ξένους και με τη βοήθεια ενός 24χρονου φοιτητή από το Όφενμπαχ, ο οποίος συνελήφθη, σχεδίαζε τρομοκρατικό χτύπημα για να ρίξει το φταίξιμο στους πρόσφυγες...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ