Εξαλλοι οι δικαστές: Η πολιτεία παρέλειψε να καταδικάσει την εισβολή του Ρουβίκωνα στο ΣτΕ - iefimerida.gr

Εξαλλοι οι δικαστές: Η πολιτεία παρέλειψε να καταδικάσει την εισβολή του Ρουβίκωνα στο ΣτΕ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έντονα αντέδρασαν οι δικαστές του ΣτΕ στη μη καταδίκη της εισβολής του Ρουβίκωνα στο Συμβούλιο από την κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, με ανακοίνωσή της η Ενωση των Δικαστών του Συμβουλίου της Επικρατείας επισημαίνει την παράλειψη των αρμοδίων οργάνων της πολιτείας να αποδοκιμάσουν την «εισβολή» μελών του Ρουβίκωνα στο Συμβούλιο της Επικρατείας, αλλά και να διασφαλίσουν την απρόσκοπτη λειτουργία του ανώτατου δικαστηρίου, σημειώνοντας πως η παράλειψη καταδίκης των εν λόγω ενεργειών «πιθανόν να αποτελέσει προάγγελο ακόμη χειρότερων εγχειρημάτων στο μέλλον απέναντι σε ένα θεσμό ταγμένο να υπηρετεί τον πολίτη».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ενώσεως των Δικαστών του Συμβουλίου της Επικρατείας:

Με αφορμή την «επίσκεψη» στις 26-4-2017 γνωστού «πολιτιστικού σωματείου» στο Δικαστήριο, τη βιντεοσκόπηση των ενεργειών των μελών του και τη διανομή του σχετικού υλικού στον ηλεκτρονικό τύπο η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας εκφράζει: α) την ανησυχία της για το γεγονός ότι δεν έχει εξασφαλισθεί ακόμη επαρκής φύλαξη του κτιρίου του Δικαστηρίου και β) την απογοήτευσή της για την παράλειψη των αρμοδίων οργάνων της Πολιτείας να προβούν σε οποιασδήποτε δήλωση που να αποδοκιμάζει τις ενέργειες αυτές, οι οποίες είναι πιθανόν να αποτελέσουν προάγγελο ακόμη χειρότερων εγχειρημάτων στο μέλλον απέναντι σε έναν θεσμό ταγμένο να υπηρετεί τον πολίτη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ