Η εμμονή της Τζάκι Κένεντι-Ωνάση με τα κιλά της- Η δίαιτα των 600 θερμίδων που έκανε πάντα [εικόνες] - iefimerida.gr

Η εμμονή της Τζάκι Κένεντι-Ωνάση με τα κιλά της- Η δίαιτα των 600 θερμίδων που έκανε πάντα [εικόνες]

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σιλουέτα που θα ζήλευε και 20χρονη, αψεγάδιαστη επιδερμίδα, γραμμωμένα χέρια και λαμπερά μαλλιά. Κι όμως, για να διατηρήσει όλα τα παραπάνω η Τζάκι Κένεντι έκανε θυσίες που ούτε είχες φανταστεί.

Στο νέο βιβλίο τής επί χρόνια βοηθού της πρώην Πρώτης Κυρίας, η ίδια αποκαλύπτει την αυστηρή δίαιτα που ακολουθούσε η Τζάκι, καθώς και τις παρασπονδίες που έκανε μία στο τόσο.

Συγκεκριμένα, η βοηθός της Μάκιον είχε ζητήσει την βοήθεια της Τζάκι, καθώς η ίδια είχε πάρει βάρος από τότε που μετακόμισε στην Νέα Υόρκη, με αποτέλεσμα η Πρώτη Κυρία τότε να της πει ακριβώς τη δίαιτα που ακολουθούσε.

Η εμμονή της Τζάκι Κένεντι-Ωνάση με τα κιλά της- Η δίαιτα των 600 θερμίδων που έκανε πάντα [εικόνες] | iefimerida.gr 0

«Σχεδιάσαμε μαζί την δίαιτά μας. Ένα βραστό αβγό και τσάι για πρωινό, τυρί cottage με φρέσκα φρούτα για μεσημεριανό κι ένα στήθος κοτόπουλου ή ψάρι με σαλάτα ή λαχανικά στον ατμό για βραδινό. Αν θέλαμε κάποιο σνακ, τότε τρώγαμε μόνο γιαούρτι», ανέφερε η Μακιόν.

Κάνοντας έναν πρόχειρο υπολογισμό, οι θερμίδες που κατανάλωνε καθημερινά η Τζάκι Κένεντον ήταν περίπου 600 θερμίδες, δηλαδή πολύ λιγότερες από τις 2,018 που έπρεπε να κατανάλωνε καθημερινά μία κανονική γυναίκα της εποχής της.

Η εμμονή της Τζάκι Κένεντι-Ωνάση με τα κιλά της- Η δίαιτα των 600 θερμίδων που έκανε πάντα [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Βέβαια αυτό δεν σημαίνει πως δεν έκανε που και που και εκείνη τις παρασπονδίες της. Η βοηθός της αναφέρει στο βιβλίο της, πως η Τζάκι πήγαινε κρυφά μερικά βράδια στην κουζίνα και δεν άναβε το φως για να μην την καταλάβει κανείς ή έτρωγε παγωτό όσο απολάμβανε το αφρόλουτρό της στο μπάνιο.

«Έτρωγε παγωτό από το κουτί με μεγάλο κουτάλι, όχι μικρό... είχε πολύ πλάκα», αναφέρει η ίδια.

Βέβαια η βοηθός της Κένεντι δεν είναι η μόνη που αναφέρει πως η ίδια ήταν υπερβολικά προσεκτική με το βάρος της.

Η πρώην γραμματέας της, Τις Μπαλτράιντ είχε δηλώσει πως η Κένεντι ήταν πολύ πειθαρχημένη όσον αφορά την διατροφή της, κάνοντας ότι μπορεί για να διατηρήσει το βάρος της στα 54,5 κιλά.

Η εμμονή της Τζάκι Κένεντι-Ωνάση με τα κιλά της- Η δίαιτα των 600 θερμίδων που έκανε πάντα [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Η Τζάκι ήταν επίσης πολύ αυστηρή με την κόρη της, καθώς δεν ήθελε η Καρολίνα να τρώει παχυντικά φαγητά, ενώ της έλεγε να προσέχει πάντα το ντύσιμό της.

«Είσαι πολύ χοντρή, κανείς δεν θα θέλει ποτέ να σε παντρευτεί» είχε πει μία φορά η Τζάκι στην κόρη της σύμφωνα με το βιβλίο American Legacy: The Story of John & Caroline Kennedy», με αποτέλεσμα η ίδια να πάρει κεράσια για επιδόρπιο και όχι γλυκό.

Εκτός αυτού, η Τζάκι είχε αφαιρέσει όλα τα λεφτά από την πιστωτική κάρτα της Καρολίνας, όταν είχε δει πως είχε χρεωθεί στην κάρτα της παραγγελία με δύο κιλά από ψητό κρέας. Αφού της είπε για τους κινδύνους που μπορεί να έχει η υπερφαγία, ακύρωσε την κάρτα της και την επέστρεψε στην ίδια όταν συμφώνησε να κάνει μαζί της τζόκινγκ στο Σέντραλ Παρκ.

Η εμμονή της Τζάκι Κένεντι-Ωνάση με τα κιλά της- Η δίαιτα των 600 θερμίδων που έκανε πάντα [εικόνες] | iefimerida.gr 3

(Με την κόρη της Καρολίνα)

Ακόμη ένα περιστατικό αποκάλυψε ο Τζον Λόρινγκ, ο οποίος είχε συνεργαστεί μαζί με την Τζάκι, όταν ήταν εκείνη ήταν αρθρογράφος στην εφημερίδα Doubleday. Ο ίδιος είχε πει λοιπόν στο Harper's Bazaar το 2010 πως όταν οι δυο τους έτρωγαν μεσημεριανό έξω, η Τζάκι ποτέ δεν βιαζόταν να παραγγείλει.

Η εμμονή της Τζάκι Κένεντι-Ωνάση με τα κιλά της- Η δίαιτα των 600 θερμίδων που έκανε πάντα [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Μάλιστα, όταν κάποιος από την παρέα είχε παραπονεθεί επειδή πεινούσε, τότε η Τζάκι είχε τραβήξει ένα καρότο από την τσάντα της, λέγοντας πως «αυτό κάνει όλη την δουλειά».

Ωστόσο, ο Λόριγνκ αναφέρει πως κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά με την υγεία της Τζάκι, όταν είχαν πάει για φαγητό στο φημισμένο εστιατόριο Le Cirque της Νέας Υόρκης και η ίδια όχι μόνο είχε φάει επιδόρπιο, αλλά είχε φάει και 6 διαφορετικά.

Η εμμονή της Τζάκι Κένεντι-Ωνάση με τα κιλά της- Η δίαιτα των 600 θερμίδων που έκανε πάντα [εικόνες] | iefimerida.gr 5

«Ήξερε πια πως δεν χρειαζόταν να φάει άλλα καρότα. Δεν είχα δει ποτέ μου την Υζάκι να τρώει επιδόρπιο και έφαγε 6. Δεν μου είπε κάτι, όμως. Περπατήσαμε μαζί την λεωφόρο Μάντισον, της έδωσα ένα φιλί στο μάγουλο και έτσι χώρισαν οι δρόμοι μας».

Η εμμονή της Τζάκι Κένεντι-Ωνάση με τα κιλά της- Η δίαιτα των 600 θερμίδων που έκανε πάντα [εικόνες] | iefimerida.gr 6

Φωτογραφίες: Αssociated Press

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τζάκι Κένεντι δίαιτα κιλά
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ