Ανησυχία και αμηχανία στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ -Πολίτες τα «ψέλνουν» στους βουλευτές για τα μέτρα - iefimerida.gr

Ανησυχία και αμηχανία στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ -Πολίτες τα «ψέλνουν» στους βουλευτές για τα μέτρα

Φωτογραφία: Intime News

Ανησυχία για τα μέτρα που έρχονται αλλά και γι’ αυτά που εφαρμόζονται ήδη εκφράζουν οι βουλευτές της κυβέρνησης που παρακολουθούν τις διαπραγματεύσεις εξ’ αποστάσεως και με έντονη αμηχανία.


Οι περισσότεροι περιμένουν την επόμενη και καθοριστική συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, την οποία κατά πληροφορίες ο πρωθυπουργός σκέφτεται να συγκαλέσει με το που ολοκληρωθούν οι συζητήσεις με τους θεσμούς και προτού έρθει προς ψήφιση το τελικό πακέτο μέτρων.

Παρά το γεγονός ότι οι 153 γκρινιάζουν, φαίνεται να τους αρκεί πάντως πολιτικά η διαβεβαίωση Τσίπρα ότι θα δεν θα εφαρμόσει τα μέτρα για το 2019, αν δεν δοθεί το χρέος. Και βέβαια μέχρι την τελευταία στιγμή ελπίζουν πως θα βρεθεί η χρυσή τομή μεταξύ ΔΝΤ και Βερολίνου, ώστε να προσδιοριστούν τα μεσοπρόθεσμα.

Παράπονα για τα μέτρα στους βουλευτές

Αυτό που προβληματίζει τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ότι η αντιμετώπιση των πολιτών έχει αρχίσει εμφανώς να αλλάζει, πράγμα που σημαίνει ότι τα κοινωνικά αποθέματα ανοχής συρρικνώνονται.

Όπως έλεγε στο iefimerida βουλευτής της περιφέρειας, στις εξορμήσεις που ο ίδιος πραγματοποίησε τις μέρες του Πάσχα εισέπραξε παράπονα για τις ασφαλιστικές εισφορές και τη φορολογία στο μεσαία τάξη, λέγοντας στην συνέχεια ότι θα πρέπει και η ΚΟ να φέρει εναλλακτικές προτάσεις και ότι είναι επείγουσαν ανάγκη «να κλείσει η αξιολόγηση και βγούμε στις αγορές».

Η κυβέρνηση, από την άλλη, έχει μπροστά της αγώνα δρόμου, έτσι ώστε να ψηφιστούν τα μέτρα μέχρι τις 15 Μαίου, να μπει η σφραγίδα του eurogroup στις 22 Μαίου με την ελπίδα και των μεσοπρόθεσμων και τον Ιούνιο η χώρα να μπει στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

Απεύχονται νέες καθυστερήσεις

Για το θέμα του χρέους τέλος, κυβερνητικός παράγοντας μιλώντας στο iefimerida δεν ενστερνίζεται τα σενάρια που κυκλοφορούν περί μετάθεσης των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος μετά το Σεπτέμβριο. Αντιθέτως, το κλίμα στο Μαξίμου είναι πως προσδοκούν οι κυρίες Μέρκελ-Λαγκάρντ έπειτα από τις πρόσφατες συναντήσεις που είχαν ότι θα μπορέσουν στο τέλος να κάνουν το κοινό βήμα, τονίζοντας ότι οι πληροφορίες που φτάνουν από το Βερολίνο να μην εμπνέουν ανησυχία.

Με τις ζυμώσεις πάντως στα πηγαδάκια να φουντώνουν, κορυφαίος υπουργός σχολίαζε πως «εμείς έχουμε τη δυνατότητα να δούμε τα μεσοπρόθεσμα πριν κληθούμε να εφαρμόσουμε τα μέτρα για το 2019», εννοώντας, ότι σε διαφορετική περίπτωση, δεν πρόκειται και να υλοποιηθούν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΥΡΙΖΑ βουλευτές
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ