Συνεχίζεται η τουρκική προκλητικότητα: Νέες παραβιάσεις στο Αιγαίο - iefimerida.gr

Συνεχίζεται η τουρκική προκλητικότητα: Νέες παραβιάσεις στο Αιγαίο

Φωτογραφία: AΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εντονο προβληματισμό εγείρει η συνεχόμενη προκλητικότητα των Τούρκων στο Αιγαίο καθώς πλέον αποτελεί καθημερινό φαινόμενο.

Ειδικότερα, το μεσημέρι της Τετάρτης ζευγάρι τουρκικών μαχητικών F-16 αλλά και ένα μεμονωμένο αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας-ηλεκτρονικού πολέμου τύπου CN-235, εισήλθαν στον ελληνικό εναέριο χώρο στο βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Πιο συγκεκριμένα ο σχηματισμός των F-16 πραγματοποίησε τέσσερεις παραβιάσεις του FIR Aθηνών ενώ όσον αφορά το CN-235 εισήλθε και εξήλθε νότια. Να σημειωθεί πως αντίστοιχα και στις δύο περιπτώσεις κατεγράφησαν δύο παραβάσεις των Κανόνων Εναερίου Κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες που προβλέπονται τα τουρκικά μαχητικά που ήταν οπλισμένα αναχαιτίσθηκαν από ελληνικά F-16 που απογειώθηκαν από την Σκύρο.

Τέλος, σημειώνεται ότι εξήλθαν του ελληνικού εναέριου χώρου έπειτα από δύο εμπλοκές, δυτικά των Ψαρών και νοτίως της Χίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ τουρκικές παραβιάσεις ΑΙγαίο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ