Ιράν: 10 νεκροί συνοριοφύλακες -Ο Στρατός Δικαιοσύνης ανέλαβε την ευθύνη - iefimerida.gr

Ιράν: 10 νεκροί συνοριοφύλακες -Ο Στρατός Δικαιοσύνης ανέλαβε την ευθύνη

Φωτογραφία: Vahid Salemi/AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ευθύνη για την επίθεση στα σύνορα του Πακιστάν με το Ιράν ανέλαβε η οργάνωση Τζάισλ αλ Αντλ (Στρατός Δικαιοσύνης).

Σύμφωνα με το Ιρανικό πρακτορείο Τασνίμ, από τα πυρά σουνιτών ανταρτών σκοτώθηκαν δέκα Ιρανοί συνοριοφύλακες.

«Δέκα συνοριοφύλακες της κομητείας Μιρζαβέχ στην Επαρχία Σιστάν-Μπαλουτσιστάν έγιναν μάρτυρες σε μια ενέδρα των τρομοκρατών στα σύνορα με το Πακιστάν», μετέδωσε το πρακτορείο Τασνίμ.

Σε μια ανακοίνωσή της που μεταδόθηκαν από κρατικά ΜΜΕ, η ιρανική αστυνομία διευκρίνισε ότι οι συνοριοφρουροί σκοτώθηκαν από πυρά όπλων με μεγάλο βεληνεκές και κατηγόρησε «την πακιστανική κυβέρνηση» ότι «φέρει σε τελευταία ανάλυση την ευθύνη για την επίθεση» αυτή.

Η Τζάις αλ Αντλ είναι μια σουνιτική οργάνωση που έχει διαπράξει πολλές επιθέσεις εναντίον μελών των ιρανικών υπηρεσιών ασφαλείας.

Η οργάνωση μάλιστα είχε αναλάβει την ευθύνη για επιθέσεις όπως αυτές που είχαν στοιχίσει τη ζωή οκτώ συνοριοφρουρών τον Απρίλιο του 2015 και 14 άλλων τον Οκτώβριο του 2013.

Σύμφωνα με το Τασνίμ, η περιοχή Σιστάν-Μπαλουτσιστάν, στο νοτιοανατολικό Ιράν, μαστίζεται εδώ και καιρό από βίαια επεισόδια.

Οι αρχές στην Τεχεράνη αποδίδουν τις αναταραχές στη δράση συμμοριών, με σκοπό τη διακίνηση ναρκωτικών και αυτονομιστών ανταρτών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ιράν Πακιστάν
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ