Tόσκας: Φταίει ο δήμος για το ΚΕΠ των αντιεξουσιαστών στα Εξάρχεια - iefimerida.gr

Tόσκας: Φταίει ο δήμος για το ΚΕΠ των αντιεξουσιαστών στα Εξάρχεια

Φωτογραφία: SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την δική του εκτίμηση για την κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας εξέφρασε σε συνέντευξή του ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτης, Νίκος Τόσκας τονίζοντας πως έχουν μειωθεί πλέον τα επεισόδια από αντιεξουσιαστές.

Ο κ. Τόσκας μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ υποστήριξε πως πλέον δεν παρατηρούνται καψίματα ακυρωτικών μηχανημάτων στα μέσα μεταφοράς ενώ όσον αφορά την περίπτωση του αντιεξουσιαστικού ΚΕΠ που στήθηκε στα Εξάρχεια, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν φέρει καμία ευθύνη και αρμοδιότητα.

Οσον αφορά την περίπτωση των Εξαρχείων αλλά και των βανδαλισμών στα μέσα μεταφοράς με την καταστροφή των ακυρωτικών μηχανημάτων τονίζοντας πως θα προχωρήσει σε λεπτομέρειες εφόσον του ζητήθηκε ο κ. Τόσκας σημείωσε χαρακτηριστικά: «Να ρωτήσω, ακούτε πολλά τέτοια περιστατικά βανδαλισμών, ακυρωτικών μηχανημάτων τις τελευταίες μέρες;», για να εισπράξει την απάντηση του δημοσιογράφου του Αθηναϊκού Πρακτορείου, πως: «Όχι τώρα πια βεβαίως».

«Άρα το φαινόμενο είναι σε ύφεση και δεν προκαλώ βέβαια καταστάσεις, αλλά πιστεύω και κατάλαβαν και προσήχθηκαν κάποιοι και ανάμεσα σε αυτούς και υπάλληλοι οδηγοί των λεωφορείων και του μετρό δυστυχώς, γιατί κάποια στιγμή και εγώ και ο κύριος Σπίρτζης κάναμε κάποιες έτσι διασυνδέσεις αλλά πιστεύω να μην ισχύουν στο μέγεθος που θεωρήσαμε εμείς και να είναι τα πράγματα πιο κοντά στην επιπολαιότητα. Όμως και να μιλήσω και για το κοντέινερ το περίφημο που έχει γίνει σήμα κατατεθέν και αυτοί που το έβαλαν γι αυτό το έβαλαν. Για να γίνει σήμα κατατεθέν και να υπάρξουν ρίξεις και μέσα από εκεί να ψαρέψουν αφελείς, λοιπόν για αυτό το κοντέινερ δεν είναι βέβαιο το πρώτο πρόβλημα της χώρας το πρώτο πρόβλημα ασφάλειας αλλά επειδή...», σημειώνει ο κ. Τόσκας με τον δημοσιογράφο να παρεμβαίνει τονίζοντας πως έχει σημειολογικό χαρακτήρα η απάντηση.

«Ναι, εγώ θα σας πω ότι περιμένω να πάνε οι γερανοί αυτού που έχει την ευθύνη του χώρου, δηλαδή του Δήμου Αθηναίων και εμείς θα παρέχουμε την προστασία που χρειάζεται προκειμένου να αποσυρθεί αυτό το κοντέινερ».

Παράλληλα ο Νίκος Τόσκας τόνισε πώς έχουν όλοι την υποχρέωση να συμβάλλουν στην επίλυση των προβλημάτων. «Καλή η προπαγάνδα των διαφόρων κομμάτων, αλλά να υπάρχουν και οι ευαισθησίες απέναντι στα προβλήματα. Προσπαθούμε να βρούμε όσο το δυνατόν καλύτερες λύσεις, για να υπάρχει ένα όσο το δυνατόν πιο ήπιο περιβάλλον και μέσα σε αυτό το περιβάλλον να βρεθούν οι λύσεις για τα υπόλοιπα ζητήματα», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός συμπληρώνοντας, τέλος, πως σήμερα αντιμετωπίζουμε μια «πιο περίπλοκη κατάσταση από κάθε άλλη περίοδο» με προβλήματα, όπως η διαχείριση των προσφυγικών ροών, ζητημάτων που συνδέονται με το μεταναστευτικό, προβλήματα παραβατικότητας που προέκυψαν κατά τη διάρκεια -και ορισμένα και εξαιτίας- της επτάχρονης κρίσης. Οι λύσεις που προτείνει η αντιπολίτευση, πολλές φορές, της αντιμετώπισης εφ’ όπλου λόγχη, είτε των προβλημάτων των Εξαρχείων, είτε των υπολοίπων προβλημάτων, είναι όπως είπα και αφελείς και επικίνδυνες».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ