Η Κομισιόν θέλει να προτείνει κατάργηση της διαδικασίας περί υπερβολικού ελλείμματος κατά της Ελλάδας - iefimerida.gr

Η Κομισιόν θέλει να προτείνει κατάργηση της διαδικασίας περί υπερβολικού ελλείμματος κατά της Ελλάδας

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Κομισιόν προτίθεται να προτείνει στο Συμβούλιο της ΕΕ την κατάργηση της διαδικασίας περί υπερβολικού ελλείμματος που έχει ανοίξει κατά της Ελλάδας.

Αυτό αναφέρει δημοσίευμα στο έντυπο Ευρωπαϊκής πληροφόρησης Agence Europe, στο οποίο σημειώνεται ότι ο Πιερ Μοσκοβισί σκοπεύει να κάνει αυτή την πρόταση στις 17 Μαΐου, όταν θα πραγματοποιηθούν οι συστάσεις κοινωνικοοικονομικής πολιτικής της Επιτροπής προς τα κράτη- μέλη.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η πρωτοβουλία έχει τη στήριξη του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, αλλά όχι και του Βάλντις Ντομπρόβσκις. Μία τέτοια κίνηση, σημειώνει το δημοσίευμα, θα έστελνε ένα ισχυρό πολιτικό μήνυμα πριν τη συνεδρίαση του Eurogroup.

Η επίτευξη πολιτικής συμφωνίας στις 22 Μαΐου στο Eurogroup θα σήμαινε και πιθανή απόφαση για την εκταμίευση μίας νέας δόσης από τον ESM στα μέσα Ιουνίου, επιτρέποντας έτσι στην Ελλάδα να ανταποκριθεί στις οικονομικές υποχρεώσεις της τον Ιούλιο και δίνοντας τη δυνατότητα ν' αποφευχθεί το να προσεγγίσουν οι διαπραγματεύσεις τον χρόνο διεξαγωγής των γερμανικών εκλογών, καταλήγει το δημοσίευμα.

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κομισιόν Πιερ Μοσκοβισί έλλειμμα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ