O Koντονής καταδικάζει την επίθεση σε βάρος σωφρονιστικού υπαλλήλου - iefimerida.gr

O Koντονής καταδικάζει την επίθεση σε βάρος σωφρονιστικού υπαλλήλου

Φωτογραφία: SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την καταδίκη του για την επίθεση που δέχθηκε σωφρονιστικός υπάλληλος του ψυχιατρείου κρατουμένων των φυλακών Κορυδαλλού, όταν άγνωστοι πυρπόλησαν το αυτοκίνητο του ιδίου και της συζύγου του, την περασμένη Δευτέρα, εξέφρασε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, μετά την συνάντηση που είχε μαζί του.

Παράλληλα, ο κ. Κοντονής εξέφρασε την πλήρη συμπαράστασή του στον υπάλληλο και επισήμανε την ετοιμότητα του υπουργείου Δικαιοσύνης «για ανάληψη πρωτοβουλιών στην κατεύθυνση θωράκισης των σωφρονιστικών υπαλλήλων και έμπρακτης συνδρομής σ’ αυτούς».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, ο κ. Κοντονής «διαβεβαίωσε ότι η επίθεση αυτή δεν πρόκειται να κάμψει το φρόνημα και την πίστη στη νομιμότητα που διακρίνει τους υπαλλήλους των φυλακών».

Εξάλλου, για τη ζημία που υπέστη ο υπάλληλος, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «θα εξαντληθούν οι δυνατότητες για την πλήρη αποζημίωσή του, ενώ, ταυτόχρονα, δόθηκε εντολή για την παροχή κάθε υπηρεσιακής διευκόλυνσης σ’ αυτόν».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης, ότι «το υπουργείο Δικαιοσύνης και η ελληνική κοινωνία στο σύνολό της είναι κοντά τους, αναγνωρίζοντας τη δουλειά τους και προσφέροντάς τους εγγυήσεις και προστασία» και επισημαίνεται ότι «ο αγώνας για φυλακές με ασφάλεια, ανθρωπισμό και διαφάνεια, αποτελεί ακλόνητη κυβερνητική επιλογή, η οποία δεν πρόκειται να καμφθεί από οποιαδήποτε προσπάθεια εκφοβισμού».

Στη συνάντηση παρόντες ήταν, ο γεν. γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης, Ευτύχιος Φυτράκης και η διευθύντρια του Ψυχιατρείου κρατουμένων, Χαρά Κουτσομιχάλη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ