ΥΠΕΞ Κίνας: Εκκληση για αυτοσυγκράτηση προς αποφυγή νέας σύρραξης - iefimerida.gr

ΥΠΕΞ Κίνας: Εκκληση για αυτοσυγκράτηση προς αποφυγή νέας σύρραξης

Φωτογραφία: Mark Schiefelbein/AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έκκληση για αυτοσυγκράτηση και ηρεμία από όλες τις πλευρές, απεύθυνε από το Βερολίνο, ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας.

Ο Ουάνγκ Γι, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Γερμανία, μίλησε για την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στις κορεατικές θάλασσες και ζήτησε από τις αμερικανικές δυνάμεις να σταματήσουν τις μετακινήσεις στην περιοχή, προκειμένου να αποκλιμακωθεί η ένταση με την Πιονγκγιάνγκ.

«Πρέπει από τη μία πλευρά να σταματήσουμε την πυρηνική δραστηριότητα της Βόρειας Κορέας και από την άλλη να σταματήσουν οι ευρείας κλίμακας μετακινήσεις (σ.σ. πολεμικών πλοίων) στις κορεατικές θάλασσες», τόνισε ο υπουργός της Κίνας καλώντας όλες τις πλευρές να εργαστούν για την εξεύρεση μιας ειρηνικής λύσης.

«Αυτό που επείγει περισσότερο αυτή τη στιγμή είναι η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων και όλες οι πλευρές θα πρέπει να συμμετάσχουν στην προσπάθεια αυτή.

Η ασφάλεια και η σταθερότητα είναι εύθραυστες και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος ότι μια νέα σύρραξη ή επεισόδια θα μπορούσαν να συμβούν οποιαδήποτε στιγμή.

Επομένως, καλούμε όλες τις πλευρές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να αποφύγουν ενέργειες ή δηλώσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε νέες προκλήσεις», επεσήμανε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κίνα Πιονγκγιανγ ΗΠΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ