Ρωσία: Δύο νέες συλλήψεις για τρομοκρατία– Ετοίμαζαν χτύπημα σε πολυσύχναστο μέρος [βίντεο] - iefimerida.gr

Ρωσία: Δύο νέες συλλήψεις για τρομοκρατία– Ετοίμαζαν χτύπημα σε πολυσύχναστο μέρος [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δύο υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους, που εικάζεται ότι ετοίμαζαν τρομοκρατικό χτύπημα σε πολυσύχναστο μέρος της Ρωσίας, συνέλαβε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB).

Η επιχείρηση έγινε στο νησί Σαχαλίνη και σύμφωνα με τις πληροφορίες των ρωσικών αρχών, οι οποίες έδωσαν στη δημοσιότητα και το βίντεο από τη σύλληψη, ο ένας από τους συλληφθέντες είναι Ρώσος πολίτης ενώ ο άλλος πολίτης χώρας της Κεντρικής Ασίας.

Όπως ανακοίνωσε η FSB, κατά την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στον χώρο όπου διέμεναν βρέθηκε ένας αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός, έτοιμος να χρησιμοποιηθεί, διάφορα χημικά συστατικά και προπαγανδιστικό υλικό του Ισλαμικού Κράτους.

Επίσης, κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα, τα οποία περιείχαν αποθηκευμένα έγγραφα με οδηγίες για την κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν από την ανάκριση, οι δύο άνδρες σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν μια μεγάλη τρομοκρατική επίθεση, ενώ όπως ανακοίνωσε η FSB συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό συνεργών τους.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΡΩΣΙΑ τρομοκρατία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ