Μόσχα: Η πυραυλική επίθεση των ΗΠΑ στη Συρία ήταν απειλή για τις δυνάμεις μας - iefimerida.gr

Μόσχα: Η πυραυλική επίθεση των ΗΠΑ στη Συρία ήταν απειλή για τις δυνάμεις μας

Φωτογραφία: AP/ Ivan Sekretarev
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ρώσος υπουργός Αμυνας διαμαρτυρήθηκε ότι η πυραυλική επίθεση των ΗΠΑ σε αεροπορική βάση της Συρίας αποτέλεσε απειλή για τα ρωσικά στρατεύματα και αναγκάζει τη Μόσχα να πάρει επιπλέον μέτρα για την προστασία τους.

Ο Σεργκέι Σόιγκου, μιλώντας σε συνέδριο για την ασφάλεια στη Μόσχα, επανέλαβε τη θέση της Ρωσίας ότι η αμερικανική επίθεση αποτέλεσε αδικαιολόγητη παραβίαση του διεθνές δικαίου. Στις αρχές του μήνα, οι ΗΠΑ επιτέθηκαν με πυραύλους σε αεροπορική βάση της Συρίας, ως «απάντηση» για την επίθεση με χημικά που είχε προηγηθεί στην επαρχία Ιντλίμπ και για την οποία η Ουάσινγκτον κατηγορεί το καθεστώς Ασαντ.

Αμερικανοί αξιωματούχοι είχαν δηλώσει τότε ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις είχαν ενημερωθεί πριν από την επίθεση. Κανένας Ρώσος δεν τραυματίστηκε.

Η εν λόγω αεροπορική βάση αποτελεί έδρα για τις ρωσικές ειδικές δυνάμεις και στρατιωτικά ελικόπτερα, στο πλαίσιο της προσπάθειες του Κρεμλίνου να βοηθήσει τη συριακή κυβέρνηση να καταπολεμήσει το ISIS και άλλες ομάδες.

«Η ενέργεια της Ουάσινγκτον αποτέλεσε απειλή για τη ζωή των στρατιωτών μας, που μάχονται ενάντια στην τρομοκρατία στη Συρία», δήλωσε ο Σόιγκου, σύμφωνα με το Reuters. «Τέτοια βήματα μας αναγκάζουν να πάρουμε επιπλέον μέτρα για να προστατεύσουμε την ασφάλεια των ρωσικών δυνάμεων», πρόσθεσε, χωρίς να διευκρινίσει ποια είναι αυτά τα μέτρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ