Ξανά στο τραπέζι το άνοιγμα των καταστημάτων όλες τις Κυριακές - iefimerida.gr

Ξανά στο τραπέζι το άνοιγμα των καταστημάτων όλες τις Κυριακές

Φωτογραφία: Ιntime News
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα ζήτημα που θεωρητικά είχε κλείσει βάζουν ξανά στο τραπέζι οι Θεσμοί: αυτό του ανοίγματος των καταστημάτων όλες τις Κυριακές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο προσχέδιο του τετάρτου μνημονίου, στα κείμενα δηλαδή που έχουν στείλει οι Θεσμοί στην Αθήνα για μελέτη, πριν ξεκινήσουν οι συναντήσεις στο Χίλτον, τίθεται εκ νέου το θέμα του ανοίγματος των καταστημάτων.

Συγκεκριμένα, το προσχέδιο προβλέπει την πλήρη κατάργηση των περιορισμών στην λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, είτε αυτοί αφορούν στο μέγεθος του καταστήματος, είτε τις περιοχές όπου δραστηριοποιούνται τα καταστήματα.

Και τώρα όπως και στο παρελθόν όταν επιχειρήθηκε να ξανανοίξει αυτό το θέμα προκλήθηκαν μεγάλες τριβές με τα σωματεία εμποροϋπαλλήλων, τα οποία προκηρύσσουν απεργίες κατά τις ημέρες που προβλέπεται άνοιγμα των καταστημάτων.

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων (OIYE) σε ανακοινώσεις της σχετικά με τη λειτουργία καταστημάτων τις Κυριακές, κάνει λόγο για καταστροφικές πολιτικές του μνημονίου οι οποίες πολλαπλασιάζουν τα λουκέτα, εκτοξεύουν την ανεργία και δημιουργούν εργαζόμενους «λάστιχο» με μισθούς πείνας και χωρίς δικαιώματα και κάνει κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην απεργία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ καταστήματα Κυριακή
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ