Νέο πογκρόμ στην Τουρκία: Πάνω από 1.000 συλλήψεις υπόπτων για σχέσεις με το κίνημα του Γκιουλέν - iefimerida.gr

Νέο πογκρόμ στην Τουρκία: Πάνω από 1.000 συλλήψεις υπόπτων για σχέσεις με το κίνημα του Γκιουλέν

φωτογραφία: AP images
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Τουρκία εξέδωσε εντάλματα σύλληψης σε βάρος 3.224 προσώπων τα οποία θεωρεί ύποπτα για διασυνδέσεις με τον εγκατεστημένο στις ΗΠΑ ιερωμένο Φετουλάχ Γκιουλέν, μετέδωσαν σήμερα τα ειδησεογραφικά δίκτυα NTV και CNN Turk.

Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες εδώ και μήνες επιχειρήσεις εναντίον του δικτύου που η Τουρκία κατηγορεί για την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του περασμένου Ιουλίου.

Περισσότεροι από 1.000 εξ αυτών έχουν ήδη συλληφθεί, μετέδωσε το NTV. Ο τούρκος υπουργός Εσωτερικών είχε δηλώσει νωρίτερα πως η επιχείρηση είχε στόχο τη δομή του δικτύου στην αστυνομία.

Νωρίτερα σήμερα οι πληροφορίες έκαναν λόγο για 803 συλλήψεις για σχέσεις με το κίνημα του Φετουλάχ Γκιουλέν σε αστυνομικές επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε 81 τουρκικές επαρχές.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συλλήψεις Φετουλάχ Γκιουλέν
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ