Στον Λευκό Οίκο η Γερουσία για να ενημερωθεί για τη Βόρεια Κορέα - iefimerida.gr

Στον Λευκό Οίκο η Γερουσία για να ενημερωθεί για τη Βόρεια Κορέα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί η ενημέρωση της Γερουσίας από τον Λευκό Οίκο για το ζήτημα της Βόρειας Κορέας.

Τους Αμερικανούς γερουσιαστές θα ενημερώσει ο υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Τζέιμς Μάτις, στον Λευκό Οίκο, μία κίνηση σπάνια, καθώς οι εγκαταστάσεις της προεδρικής κατοικίας δεν διαθέτει αρκετά μεγάλες «ασφαλείς εγκαταστάσεις», όπως για παράδειγμα το Κογκρέσο, για συνεδριάσεις κεκλεισμένων των θυρών στις οποίες αναλύονται απόρρητα ζητήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, πηγές της Γερουσίας κάνουν λόγο για μία «συμβολικού χαρακτήρα» κίνηση. Από την άλλη, αναλυτές δηλώνουν για την κίνηση αυτή του Ντόναλντ Τραμπ ότι θέλει να υπογραμμίσει ότι η κυβέρνηση λαμβάνει σοβαρά υπόψιν τις απειλές που εκτοξεύει η Πιονγκγιάνγκ για πυρηνικό χτύπημα σε βάρος των ΗΠΑ αλλά και τις αλλεπάλληλες πυραυλικές δοκιμές στις οποίες έχει προχωρήσει.

«Η υφιστάμενη κατάσταση στη Βόρεια Κορέα είναι απαράδεκτη και το Συμβούλιο θα πρέπει να προετοιμαστεί για την επιβολή επιπλέον και βαρύτερων κυρώσεων για το πυρηνικά και βαλλιστικά προγράμματα της Πιονγιάνγκ», είπε ο Τραμπ σε συνάντηση που είχε τη Δευτέρα με πρεσβευτές του ΟΗΕ ενώ παράλληλα χαρακτήρισε το ζήτημα της Βόρειας Κορέας ένα «μεγάλο, διεθνών διαστάσεων πρόβλημα που πρέπει επιτέλους να επιλυθεί».

Η ενημέρωση των Γερουσιαστών θα γίνει τη στιγμή που το ανιπυραυλικό σύστημα THAAD μεταφέρεται στη Νότια Κορέα, και ενώ αυξάνονται οι ανησυχίες εκ μέρους του Πενταγώνου κυρίως για μία έκτη πυρηνική δοκιμή από τη Βόρεια Κορέα.

Υπενθυμίζουμε ότι χθες Τρίτη το αμερικανικό υποβρύχιο USS Michigan έδεσε την Τρίτη στη ναυτική βάση του Μπουσάν, ενώ στα ανοιχτά της κορεατικής χερσονήσου αναμένεται να καταφθάσει και το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Carl Vinson.

Σε πρόσφατη επικοινωνία που είχε πάντως με τον Αμερικανό Πρόεδρο ο Κινέζος ομόλογός του Σι Τζιπίνγκ συνέστησε «ψυχραιμία» και εξέφρασε την ελπίδα ότι όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές θα επιδείξουν αυτοσυγκράτηση.

Συνεχίζει τις απειλές η Βόρεια Κορέα

«Θα κάνουμε κι άλλες βαλλιστικές δοκιμές κάθε βδομάδα, κάθε μήνα, κάθε χρόνο», δήλωσε την περασμένη Δευτέρα, ο υφυπουργός Εξωτερικών της Πιονγιανγκ, Χαν Σονγκ Ρολ στην αποστολή του BBC στην χώρα ενώ ταυτόχρονα προειδοποιούσε με πόλεμο στην περίπτωση που οι ΗΠΑ φερθούν «ριψοκίνδυνα».

Από την άλλη, η Rodong Sinmun, εφημερίδα του καθεστώτος της Βόρειας Κορέας, έγραφε πρόσφατα πως η Πιονγκγιάνγκ και οι ένοπλες δυνάμεις της είναι έτοιμες να επιδείξουν τη δύναμή τους βυθίζοντας αμερικανικό αεροπλανοφόρο «με ένα και μόνο χτύπημα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Λευκός Οίκος Γερουσία Βόρεια Κορέα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ