Η αμήχανη αντίδραση της Μέρκελ όταν τη ρώτησαν αν είναι φεμινίστρια -Ξεκαρδίστηκε η Λαγκάρντ [βίντεο] - iefimerida.gr

Η αμήχανη αντίδραση της Μέρκελ όταν τη ρώτησαν αν είναι φεμινίστρια -Ξεκαρδίστηκε η Λαγκάρντ [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε μία εξαιρετικά αμήχανη θέση βρέθηκε η Ανγκελα Μέρκελ, με μία ερώτηση που δέχθηκε, ενώ δίπλα της η Κριστίν Λαγκάρντ το διασκέδαζε με την ψυχή της κατά τα φαινόμενα.

Στη συνάντηση των ισχυρότερων γυναικών, στο Βερολίνο, κάποια στιγμή η συντονίστρια της εκδήλωσης ρώτησε την Καγκελάριο της Γερμανίας αν θεωρεί τον εαυτό της φεμινίστρια.

Ο κόσμος φώναξε «ναι», η Λαγκάρντ ύψωσε τη γροθιά της και χειροκρότησε ενώ είχε ξεκαρδιστεί στα γέλια, αλλά η Μέρκελ κοιτούσε χαμογελώντας αμήχανα, ενώ πέρασαν αρκετά δευτερόλεπτα πριν καταφέρει να απαντήσει.

«Για να είμαι ειλικρινής, με την ιστορία του φεμινισμού έχω κοινά, αλλά και διαφορές», είπε τελικά κομπιάζοντας, ενώ δίπλα της η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ έκανε νόημα στον κόσμο να χειροκροτήσει. «Δεν θα ήθελα να μου αποδώσουν κάτι που δεν αξίζω. Υπήρχαν άνθρωποι που έδωσαν σκληρή μάχη, δεν μπορώ εγώ να απολαμβάνω τους καρπούς των κόπων τους δηλώνοντας φεμινίστρια», πρόσθεσε.

Αμέσως μετά η συντονίστρια ρώτησε τις υπόλοιπες γυναίκες του πάνελ ποιες θεωρούν τον εαυτό τους φεμινίστριες. Η Λαγκάρντ και η Ιβάνκα Τραμπ ήταν ανάμεσα σε εκείνες που σήκωσαν το χέρι, αλλά η Μέρκελ δεν τις μιμήθηκε.

Η βασίλισσα Μάξιμα της Ολλανδίας έβγαλε την Καγκελάριο από τη δύσκολη θέση, σημειώνοντας σε εκείνο το σημείο: «Απλά θέλω όλες οι γυναίκες να έχουν την ελευθερία της επιλογής και ευκαιρίες που μπορούν να αξιοποιήσουν και είναι χαρούμενες και υπερήφανες για τον εαυτό τους. Αν αυτό είναι φεμινισμός, τότε είμαι φεμινίστρια», είπε.

«Τότε είμαι κι εγώ μία», συμπλήρωσε ανακουφισμένη η Μέρκελ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ