Αυστρία: Φυλάκιση χωρίς αναστολή και πρόστιμο σε 24χρονο φιλοναζιστή - iefimerida.gr

Αυστρία: Φυλάκιση χωρίς αναστολή και πρόστιμο σε 24χρονο φιλοναζιστή

Φωτογραφία: Ronald Zak/AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με την κατηγορία ότι εγκωμίαζε τον εθνικοσοσιαλισμό, αυστριακό δικαστήριο του ομόσπονδου κρατιδίου του Φόραλμπεργκ καταδίκασε έναν 24χρονο άνδρα.

Ο δράστης, στον οποίο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης επτά μηνών χωρίς αναστολή και πρόστιμο 1.920 ευρώ, κατηγορούνταν ότι για άρθρο στο διαδίκτυο που έφερε τον τίτλο «Γερμανία : Πρόσφυγες θα διαμένουν σε πρώην ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης», είχε αναρτήσει σχόλιο στο οποίο ανέφερε πως «Ναι, εκεί τους αξίζει να μένουν, και μάλιστα θα πρέπει να επαναλειτουργήσουν οι θάλαμοι των αερίων».

Ο ίδιος ωστόσο, είχε μπλουζάκια με την επιγραφή "Εθνικός Σοσιαλιστής" και είχε αποστείλει φωτογραφίες τους, ενώ στην κονσόλα του PlayStation είχε εγκαταστήσει ως προφίλ του τον αγκυλωτό σταυρό.

Ο εισαγγελέας του Περιφερειακού Δικαστηρίου Φόραλμπεργκ, τόνισε ότι ο 24χρονος δεν έδειξε παραμικρό ίχνος μετάνοιας, ζητώντας μάλιστα να του επιστρέψουν τους ψηφιακούς δίσκους ροκ μουσικής με ναζιστικό περιεχόμενο, που του είχαν κατασχεθεί από τις αρχές.

Η καταδίκη του 24χρονου κατηγορούμενου έγινε για παραβίαση του αποκαλούμενου "Νόμου Απαγόρευσης", ο οποίος είχε ψηφιστεί αμέσως μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, στις 8 Μαΐου του 1945 από την πρώτη αυστριακή κυβέρνηση και με αυτόν απαγορευόταν το ναζιστικό κόμμα και ρυθμιζόταν νομικά η αποναζιστικοποίηση της Αυστρίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αυστρία ναζί
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ