Τι είπε ο Τσίπρας για τους Ράδιο Αρβύλα και το «go back μαντάμ Μέρκελ» - iefimerida.gr

Τι είπε ο Τσίπρας για τους Ράδιο Αρβύλα και το «go back μαντάμ Μέρκελ»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά από πολύ καιρό ο Πρωθυπουργός εμφανίστηκε σε τηλεοπτικό στούντιο για ζωντανή συνέντευξη.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου, ο Πρωθυπουργός εμφανίστηκε αρχικά νευρικός όταν τον διέκοπτε ο παρουσιαστής. «Μπορώ να απαντήσω; Σας ευχαριστώ» επανέλαβε δύο-τρεις φορές εμφανώς εκνευρισμένος και με ειρωνικό τόνο.

Στην συνέχεια οι τόνοι έπεσαν και ο Αλέξης Τσίπρας φάνηκε να απολαμβάνει ακόμη και... τη σάτιρα που δέχεται από σχετικές τηλεοπτικές εκπομπές.

Ευχαριστώ τους Ράδιο-Αρβύλα

Κληθείς να σχολιάσει ένα βίντεο που έπαιξαν στην εκπομπή οι «Ράδιο Αρβύλα» ο Αλέξης Τσίπρας τους... ευχαρίστησε: «Τους ευχαριστώ γιατί είναι λυτρωτικοί αν και αιχμηροί οι Ράδιο Αρβύλα » είπε.

Επί της ουσίας του βίντεο που έπαιξαν οι Ράδιο Αρβύλα, για την άρνησή του να συναινέσει στον τότε πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, ο Αλ. Τσίπρας θυμήθηκε τους αγανακτισμένους στο Σύνταγμα. «Οταν έκανα αυτή τη δήλωση στον Γ. Παπανδρέου η νομιμοποίηση δεν προέρχονταν από τις δημοσκοπήσεις αλλά από την κοινωνία. Ξεχνάτε τους χιλιάδες που διαδήλωναν στο Σύνταγμα;» είπε.

Κάνω το σταυρό μου που πιάσαμε αυτό το πλεόνασμα

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Πρωθυπουργός αναφερόμενος στη πλεόνασμα του 2016, είπε: «Εγώ κάνω τον σταυρό μου που πιάσαμε αυτό το πλεόνασμα γιατί εάν δεν το είχαμε πιάσει θα ήμασταν μπαλάκι του πίνγκ πόνγκ ανάμεσα στην κ. Λαγκάρντ και τον κ. Σόιμπλε»

Κυκλοφόρησα το Πάσχα

Πληροφόρησε ακόμη ότι το Πάσχα βγήκε εκτός Μαξίμου»: ««Κυκλοφόρησα βγήκα έξω είδα τη μεγαλύτερη έξοδο το Πάσχα, άνοιξαν οι δρόμοι και δεν ήταν μονταζιέρα του Μαξίμου», είπε.

Για την δήλωσή του «go back μαντάμ Μέρκελ»

Ο δημοσιογράφος ρώτησε τον Αλέξη Τσίπρα αν μετανιώνει για την παλαιότερη περίφημη φράση του – πριν γίνει Πρωθυπουργός «go back μαντάμ Μέρκελ».

Αρχικά επέμεινε: «Πιστεύω ότι η Μέρκελ έπρεπε να κάνει πίσω. Ηταν απολύτως σωστό το σύνθημα» για να προσθέσει ωστόσο στη συνέχεια: «Οταν όμως γνωρίζεις έναν άνθρωπο προσωπικά, τον βλέπεις αλλιώς. Η καγκελάριος, είναι πολιτικός που έχει συναίσθηση της ευθύνης και - τολμώ να πω - ότι είναι ανοιχτόμυαλη. Και το έδειξε αυτό στο προσφυγικό κυρίως».

Τέλος, επικαλέστηκε ως ατού το γεγονός ότι είναι «ο μόνος πρωθυπουργός που βγήκα και είπα ότι είχα αυταπάτες» όπως είπε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ