ΙΣΑ: Αναχρονιστικό και ανεφάρμοστο το νομοσχέδιο για την πρωτοβάθμια περίθαλψη - iefimerida.gr

ΙΣΑ: Αναχρονιστικό και ανεφάρμοστο το νομοσχέδιο για την πρωτοβάθμια περίθαλψη

Φωτογραφία: pixabay.com
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με τους ισχυρισμούς ότι το νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, είναι «αναχρονιστικό, πρόχειρο και ανεφάρμοστο», ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) ζητά την άμεση απόσυρσή του.

«Υποβαθμίζει δραματικά τη δημόσια υγεία και απαξιώνει το ιατρικό λειτούργημα», τονίζει ο Σύλλογος ενώ επισημαίνει ότι είναι «απαράδεκτο το γεγονός ότι επιχειρεί να δομήσει αυθαίρετα ένα σύστημα πρωτοβάθμιας περίθαλψης χωρίς να στηρίζεται σε υγειονομικό χάρτη και χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις γεωγραφικές ιδιαιτερότητες της χώρας μας, καθώς και τις ιδιαιτερότητες αναφορικά με το ανθρώπινο δυναμικό».

Ο ΙΣΑ επισημαίνει ακόμα ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο «θέτει εμπόδια στην πρόσβαση των ασθενών στο υψηλά εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό της χώρας μας, που στελεχώνει τα συστήματα υγείας των υπολοίπων χωρών και βάζει τις βάσεις για την παράνομη άσκηση της ιατρικής από επαγγελματίες, που δεν διαθέτουν το γνωστικό αντικείμενο θέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία».

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο ΙΣΑ αναφέρει ακόμη, πως «είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι δεν έχει διασφαλιστεί η χρηματοδότηση του νέου συστήματος, το οποίο μοιραία θα καταρρεύσει όταν εξαντληθούν τα κοινοτικά κονδύλια» ενώ χαρακτηρίζει «δείγμα απολυταρχισμού και αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς», την προσπάθεια να θεσπιστεί το νέο σύστημα, «χωρίς να προηγηθεί ουσιαστικός διάλογος με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο καθώς και με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΙΣΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ