Τουρκία: Πληροφορίες για παραίτηση Γιλντιρίμ -Ο Ερντογάν ετοιμάζει επιστροφή στο κόμμα του και ανασχηματισμό - iefimerida.gr

Τουρκία: Πληροφορίες για παραίτηση Γιλντιρίμ -Ο Ερντογάν ετοιμάζει επιστροφή στο κόμμα του και ανασχηματισμό

Φωτογραφία: AP/ Emrah Gurel
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ταγίπ Ερντογάν ετοιμάζεται για την επιστροφή στο κόμμα του, το AKP, καθώς η έγκριση της συνταγματικής αναθεώρησης, μέσω του δημοψηφίσματος, του άνοιξε τον δρόμο για αυτό.

Η Cumhuriyet αναφέρει ότι ο Μπιναλί Γιλντιρίμ, πρωθυπουργός και αρχηγός του κόμματος, υπέβαλε προφορικά την παραίτησή του στον Ερντογάν, μετά το δημοψήφισμα. «Το εμπόδιο που υπήρχε εξαφανίστηκε με τη συνταγματική αναθεώρηση, μπορείς να γίνεις αρχηγός όποτε θες», φέρεται να του είπε. Το δημοσίευμα κάνει λόγο για έκτακτο συνέδριο του AKP, προκειμένου ο Ερντογάν να γίνει ξανά μέλος του κόμματος.

«Μόλις τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος δημοσιευθούν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, έως τα τέλη Απριλίου, ο Ερντογάν μπορεί να γίνει μέλος του κόμματος», δήλωσε ο Γιλντιρίμ στο Bloomberg, δίχως να αποκλείει τη διενέργεια έκτακτου συνεδρίου, παρότι παλιότερα είχε δηλώσει ότι η εκλογή νέου προέδρου του AKP δεν θα γίνει πριν από το 2019. Υπενθυμίζεται ότι με τη συνταγματική αναθεώρηση, θα καταργηθεί το αξίωμα του πρωθυπουργού.

Ακόμη, ο Γιλντιρίμ δήλωσε ότι θα συζητήσει τον ανασχηματισμό του υπουργικού συμβουλίου με τον Ερντογάν τους επόμενους μήνες. «Ανά διαστήματα, η είσοδος νέου αίματος στο υπουργικό συμβούλιο είναι μία αναγκαιότητα για τη δημοκρατία», είπε, αλλά αρνήθηκε να μιλήσει με ονόματα για το ποιοι θα μπουν και θα φύγουν από την κυβέρνηση.

Τάχθηκε πάντως ενάντια στις πρόωρες εκλογές. «Δεν μας αρέσουν, γιατί προκαλούν αβεβαιότητα. Και δεν υπάρχει κάτι αυτή τη στιγμή που να μας οδηγεί σε πρόωρες εκλογές», δήλωσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ