Ολάντ: Δεν έχουμε καταλάβει τι έγινε την Κυριακή με την ακροδεξιά -Τίποτα δεν τελείωσε - iefimerida.gr

Ολάντ: Δεν έχουμε καταλάβει τι έγινε την Κυριακή με την ακροδεξιά -Τίποτα δεν τελείωσε

Φωτογραφία: AP/ Thibault Camus
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, ο Φρανσουά Ολάντ προειδοποίησε για τους κινδύνους που κρύβει το γεγονός ότι η Μαρίν Λεπέν διεκδικεί την προεδρία της Γαλλίας.

«Δεν έχουμε συνειδητοποιήσει τι έγινε την Κυριακή. Ξεχνάμε ότι η Λεπέν είναι στον δεύτερο γύρο», δήλωσε ο Ολάντ, σημειώνοντας ότι όλοι έκριναν το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου με βάση το γεγονός ότι ο Εμάνουελ Μακρόν επικράτησε της αντιπάλου του, ξεχνώντας ότι η ακροδεξιά πέρασε στον δεύτερο γύρο προεδρικών εκλογών.

«Τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμη. Η πρόκληση είναι να αποδυναμωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο το Εθνικό Μέτωπο», προειδοποίησε ο απερχόμενος πρόεδρος της Γαλλίας, καθιστώντας σαφές ότι δεν είναι βέβαιη η επικράτηση του Μακρόν. Παράλληλα, σημείωσε ότι δεν είναι το ίδιο για μια χώρα να ξέρει ότι η ακροδεξιά φτάνει στο 20, 30 ή 40%. «Είναι απαραίτητο να είμαστε εξαιρετικά σοβαροί και να κινητοποιηθούμε. Να σκεφτούμε ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει», τόνισε, αναφερόμενος στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, στις 7 Μαΐου.

Τη Δευτέρα, ο Ολάντ δήλωσε ότι ο ίδιος θα ψηφίσει τον Μακρόν και προειδοποίησε τους Γάλλους ότι η Λεπέν αποτελεί κίνδυνο, για την οικονομία, αλλά και ότι θα διχάσει βαθιά τη χώρα, τη στιγμή που πρέπει να είναι ενωμένη απέναντι στην τρομοκρατική απειλή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ