Γιούχαραν την Ιβάνκα όταν υπερασπίστηκε τον πατέρα της [βίντεο] - iefimerida.gr

Γιούχαραν την Ιβάνκα όταν υπερασπίστηκε τον πατέρα της [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε δύσκολη και αμήχανη θέση βρέθηκε η Ιβάνκα Τραμπ στη Σύνοδο Κορυφής των γυναικών στο Βερολίνο.

Η σκηνή εκτυλίχθηκε όταν η κόρη του Προέδρου των ΗΠΑ θέλησε να υπερασπιστεί με τα λόγια της την στάση του πατέρα της απέναντι στις γυναίκες, με μερίδα του κοινού που παρακολουθούσε τις ομιλίες να δυσφορεί και να θορυβεί. Είναι χαρακτηριστικά και τα πρόσωπα της Λαγκάρντ και της Μέρκελ, δίπλα της, όταν έλεγε αυτά τα λόγια.

- Είστε η πρώτη κόρη της Αμερικής και σύμβουλος του πατέρα σας και προέδρου. Επειδή το γερμανικό ακροατήριο δεν είναι εξοικειωμένο με τον ρόλο της Πρώτης Κόρης, θα ήθελα να σας ρωτήσω ποιος είναι ο ρόλος σας και ποιον εκπροσωπείτε, τον πατέρα σας ως τον πρόεδρο των ΗΠΑ, τον αμερικανικό λαό ή την επιχείρησή σας; την ρώτησε δημοσιογράφος.

«Σίγουρα όχι το τελευταίο. Ούτε εγώ δεν είμαι εξοικειωμένη με αυτόν τον ρόλο, είναι πολύ καινούργιος για μένα, δεν έχουν περάσει ούτε 100 μέρες ακόμα. Μέχρι στιγμής είναι ένα υπέροχο ταξίδι. Ως επιχειρηματίας στον ιδιωτικό τομέα νοιαζόμουν ιδιαίτερα για την εμψύχωση των γυναικών στο περιβάλλον εργασίας, και είναι μοναδική η ευκαιρία να έχω μια αναβαθμισμένη θέση, να κάθομαι σήμερα ανάμεσά σας - και ευχαριστώ Καγκελάριε για την πρόσκλησή σας- είμαι πανευτυχής που μπορώ να ανταλλάξω εμπειρίες, να μάθω και πάρω μαζί μου αυτή τη γνώση πίσω στην Αμερική, πίσω στον πατέρα μου και Πρόεδρο, και εύχομαι αυτή η γνώση να φέρει την αλλαγή στη χώρα μου».

Γράψατε στους Financial Times ότι ξέρουμε τι χρειάζεται για να βελτιώσουμε τη θέση των γυναικών στις επιχειρήσεις. Αφού το γνωρίζετε, πρώτον γιατί δεν το εφαρμόζετε, και δεύτερον είστε σίγουρη ότι αυτό που χρειάζεστε εσείς ως πρώτη κόρη θα είναι αυτό που χρειάζονται όλες οι γυναίκες στον κόσμο;

«Οχι, οι γυναίκες εκπροσωπούμε το 50% του πληθυσμού, υπάρχουν διαφορετικές συνήθειες και διαφορετική κουλτούρα από χώρα σε χώρα, υπάρχουν τεράστια προβλήματα. Νιώθω τυχερή που στην Αμερική δεν υπάρχουν οι δυσκολίες που υπάρχουν σε άλλες χώρες αναφορικά με την ισότητα των δύο φύλων, ωστόσο υπάρχουν τρομερά περιθώρια βελτίωσης στο θέμα της γυναικείας επιχειρηματικότητας».

(ακολούθησε η δυσφορία από το κοινό)

Σίγουρα ακούσατε την αντίδραση από το κοινό: Ο πατέρας σας έχει εκφραστεί υποτιμητικά για τις γυναίκες στο παρελθόν, και πολλοί αμφισβητούν το αν αναγνωρίζει τις δυνατότητές τους. Ποιο είναι το σχόλιό σας σε αυτό;

«Εχω ακούσει αυτή την κριτική από τα ΜΜΕ, αλλά ξέρω από προσωπική εμπειρία, όπως και οι χιλιάδες γυναίκες που έχουν εργαστεί με και για τον πατέρα μου για δεκαετίες όταν ήταν επιχειρηματίας στον ιδιωτικό τομέα ότι δεν ισχύει. Αποτελούν την επιβεβαίωση ότι ο πατέραςμου πιστεύει στις δυνατότητες των γυναικών και την ικανότητά τους να κάνουν μια δουλειά όσο καλά όσο ένας άνδρας. Οσο για την προσωπική μου εμπειρία, ως κόρη και ως συμβούλου του, ως κόρη μπορώ να μιλήσω σε πολύ προσωπικό επίπεδο γνωρίζοντας ότι εκείνος με ενθάρρυνε να εξελιχθώ. Μεγάλωσα σε ένα σπίτι όπου δεν υπήρχαν φραγμοί στο τι θα μπορούσα να πετύχω».

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα:

Ivanka Trump receives pushback while speaking in Berlin after suggesting her father is “a tremendous champion of supporting families” pic.twitter.com/tncFuZRRbw

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βερολίνο Ιβάνκα Τραμπ αποδοκιμασίες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ