Αυτή είναι η μητέρα του Μακρόν -Εμφανίστηκε μετά από χρόνια [εικόνες] - iefimerida.gr

Αυτή είναι η μητέρα του Μακρόν -Εμφανίστηκε μετά από χρόνια [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών που τον έφεραν πρώτο σε ποσοστά, ο Εμμανουέλ Μακρόν εμφανίστηκε, θριαμβευτής, στο μπαλκόνι του γραφείου του. Στο πλευρό του στεκόταν η σύζυγός του, αλλά και η μητέρα του, Φρανσουάζ.


Είναι μία από τις γυναίκες της ζωής του Εμανουέλ Μακρόν. Ωστόσο, ο υποψήφιος πρόεδρος δεν μιλάει ποτέ για την μητέρα του, η οποία δεν εμφανίστηκε ποτέ δίπλα του, πλην της εμφάνισης στο μπαλκόνι, όπου τραγούδησε και τον γαλλικό εθνικό ύμνο. Η απίστευτη σκηνή έγινε viral στο διαδίκτυο, το οποίο δεν γνώριζε την μητέρα του υποψηφίου, ως τότε.

Αυτή είναι η μητέρα του Μακρόν -Εμφανίστηκε μετά από χρόνια [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Αυτή είναι η μητέρα του Μακρόν -Εμφανίστηκε μετά από χρόνια [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Δείτε την μητέρα του στο μπαλκόνι. Η κυρία με τα κοντά, μαύρα μαλλιά, δίπλα του:


Η μητέρα του ονομάζεται Françoise Noguès, και ένα τεράστιο μυστήριο την περιβάλλει. Ο Μακρόν δεν μιλάει ποτέ για τους γονείς του και όπως γράφουν οι δημοσιογράφοι Carole Derrien και Candice Nede­lec, στο βιβλίο τους «Οι Μακρόν», ο υποψήφιος δεν μιλάει ούτε ιδιωτικά, ούτε δημόσια για εκείνους.
Γιατί αυτή η διακριτικότητα; Μάλλον επειδή οι γονείς δεν θέλησαν ποτέ να παντρευτεί την Μπριζίτ Τρονιέ και θύμωσαν με την διαφορά ηλικίας, αφού είναι συνομήλική τους.
«Είναι μια περίεργη ιστορία. Δεν μιλάει ποτέ. Ξέρουμε ότι οι σχέσεις δεν είναι καλές, ξέρουμε ότι δεν υπάρχει αγάπη με τους γονείς του. Εχει λατρεία μόνο για την γιαγιά του», δήλωσε στο ραδιόφωνο Eu­rope 1 ο δημοσιογράφος Bernard Pascuito, συγγραφέας του βιβλίου «Οι πολιτικοί έχουν κι αυτοί μητέρα».

Εδώ η μητέρα του (πλάτη, με το κόκκινο), με την Μπριζίτ σε προεκλογική συγκέντρωση:

Αυτή είναι η μητέρα του Μακρόν -Εμφανίστηκε μετά από χρόνια [εικόνες] | iefimerida.gr 2


Δεν μιλάει ποτέ για την μητέρα του, αλλά μιλάει για την γιαγιά του ο Εμανουέλ Μακρόν. Εκείνη στάθηκε δίπλα του όταν εγκατέλειψε την πόλη Amiens επειδή είχε σχέση με την 40χρονη τότε Μπριζίτ, ενώ ήταν 16 ετών. Οταν έφυγε από το πατρικό του και πήγε στο Παρίσι να τελειώσει το λύκειο, η γιαγιά του έπαιξε τον ρόλο της μητέρας: «Τον στήριξε, τον κράτησε σπίτι της, του βρήκε διαμέρισμα και πήγε ακόμη και στον γάμο του με την Μπριζίτ».
Σε μια προεκλογική ομιλία του στο Bagnères-de-Bigorre, ο Εμανουέλ Μακρόν αναφέρθηκε στη γιαγιά του που κατάγεται από ένα κοντινό χωριό, το Montgaillard, στο οποίο πήγαινε ως παιδί. Εκεί έμαθε να κάνει σκι και πέρασε πολύ καιρό με τους παππούδες του. «Αύριο κλείνουν τέσσερα χρόνια από τον θάνατο της γιαγιάς μου», είπε.
Στο βιβλίο «Οι πολιτικοί έχουν κι αυτοί μητέρα», ο συγγραφέας αναφέρει ότι ο Μακρόν του είπε για τη γιαγιά του: «Θυμάμαι την εικόνα της. Τη φωνή της. Θυμάμαι τις αναμνήσεις της, την ελευθερία της, τον απαιτητικό της χαρακτήρα».
Αλλά για την μητέρα του δεν είπε ποτέ κουβέντα. Η Françoise Noguès είναι γιατρός, το ίδιο και ο πατέρας του Μακρόν, Jean-Michel Macron, είναι γιατρός και καθηγητής νευρολογίας στο πανεπιστήμιο του Amiens.
Ο Εμμανουέλ Μακρόν προφανώς έμεινε πολλά χρόνια χωρίς καμία σχέση με τους γονείς του, οι οποίοι δεν παρέστησαν στον γάμο του με την κατά 25 χρόνια μεγαλύτερή του Μπριζίτ. Πιθανόν να μην τους συγχωρεί ότι για να τον χωρίσουν από την ήδη παντρεμένη και μητέρα τριών παιδιών αγαπημένη του, τον έβγαλαν από το λύκειο του Amiens και τον εξόρισαν στο Παρίσι.

Αυτή είναι η μητέρα του Μακρόν -Εμφανίστηκε μετά από χρόνια [εικόνες] | iefimerida.gr 3


Η ίδια η μητέρα του, Françoise Noguès-Macron δεν ξέχασε τις πληγές του παρελθόντος. Αποφάσισε μάλιστα να αφηγηθεί στην δημοσιογράφο Anna Fulda στο βιβλίο «Emmanuel Macron, un jeune homme si parfait» [«Εμανουέλ Μακρόν, ένας τόσο τέλειος νεαρός», τον πόνο της. «Διαβάζοντας ορισμένα άρθρα, ο Εμανουέλ δεν έχει οικογένεια», δηλώνει, στενοχωρημένη, αυτή που πάντα είχε «πρώτα τα παιδιά».
Στο ίδιο βιβλίο, η συγγραφέας αποκαλύπτει τι έγινε μεταξύ μητέρας και Μπριζίτ. «Σας απαγορεύω να τον βλέπετε ώσπου να γίνει 18 ετών» είπε η Françoise Noguès-Macron στην Μπριζίτ.
«Δεν σας υπόσχομαι τίποτα», απάντησε κλαίγοντας η τότε καθηγήτρια.
«Το φαντάζεστε, εσείς κάνατε ήδη τη ζωή σας, εκείνος δεν θα μπορέσει να κάνει παιδιά!» συνέχισε η μητέρα.

Αυτή είναι η μητέρα του Μακρόν -Εμφανίστηκε μετά από χρόνια [εικόνες] | iefimerida.gr 4


Ωστόσο, τα χρόνια πέρασαν και οι σχέσεις αποκαταστάθηκαν. «Λατρεύει την Μπριζίτ. Ακόμη κι η Λετίσια Κάστα να εμφανιστεί γυμνή μπροστά του, εκείνος δεν θα κάνει τίποτα», έχει πει η μητέρα του.
Οι γονείς του Μακρόν έχασαν το πρώτο τους παιδί, το οποίο γεννήθηκε έναν χρόνο πριν γεννηθεί ο Εμανουέλ. Οταν εκείνος γεννήθηκε, η μητέρα δήλωνε ευτυχισμένη. «Η γέννηση του Εμανουέλ ήταν για μένα μια τεράστια ευτυχία μετά από δύσκολες στιγμές», έχει πει στο βιβλίο.
Στο βιβλίο αναφέρεται, μάλιστα, ότι όταν έγινε γνωστό στην πόλη του ότι ο Εμανουέλ Μακρόν βγαίνει με την Auzière, πολλοί πίστεψαν ότι βγαίνει με την κόρη της, Λοράνς Auzière…
Αλλά δεν είναι μόνο η μητέρα και ο πατέρας του Μακρόν που είναι απόμακροι. Ο υποψήφιος δεν έχει κοντά του ούτε τον αδελφό του ούτε την αδελφή του.
«Ποτέ δεν κόψαμε εντελώς τις γέφυρες», δηλώνει η μητέρα του, η οποία δεν έχανε ευκαιρία να του ετοιμάσει τα αγαπημένα του φαγητά και να του πλύνει τα ρούχα, όταν επέστρεφε τα σαββατοκύριακα στην πόλη του.
Οταν κατάλαβαν ότι ο γιός τους ήταν αποφασισμένος να μην κάνει πίσω στη σχέση του με την Μπριζίτ, το 2000, η μητέρα πήγε διακοπές με τον Εμανουέλ Μακρόν, την Μπριζίτ και την κόρη της. Σήμερα, όπως λέει η ίδια, μέσα στο βιβλίο, θεωρεί την Μπριζίτ «σαν φίλη, όχι σαν νύφη μου».

Αυτή είναι η μητέρα του Μακρόν -Εμφανίστηκε μετά από χρόνια [εικόνες] | iefimerida.gr 5
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μητέρα μακρον δύσκολες σχεσεις
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ