Ο Ζαν-Μαρί Λεπέν κατά της Μαρίν: Η κόρη μου έπρεπε να κάνει εκστρατεία σαν του Τραμπ - iefimerida.gr

Ο Ζαν-Μαρί Λεπέν κατά της Μαρίν: Η κόρη μου έπρεπε να κάνει εκστρατεία σαν του Τραμπ

Φωτογραφία: AP/ Lionel Cironneau
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Βολές κατά της κόρης του, Μαρίν, εκτόξευσε ο Ζαν-Μαρί Λεπέν, σχολιάζοντας ότι η προεκλογική καμπάνια της θα έπρεπε να είναι πιο επιθετική, στα πρότυπα εκείνης του Ντόναλντ Τραμπ.

Μία ημέρα μετά τη δήλωση της Λεπέν ότι αποσύρεται προσωρινά από την ηγεσία του Εθνικού Μετώπου, ο πατέρας της την επέκρινε, σε ένα ακόμη επεισόδιο της μεταξύ τους κόντρας.

«Νομίζω ότι η καμπάνια της ήταν υπερβολικά χαλαρή. Αν ήμουν στη θέση της, θα έκανα καμπάνια σαν του Τραμπ, πιο ανοιχτή, πολύ επιθετική απέναντι σε εκείνους που ευθύνονται για την παρακμή της χώρας μας, είτε στην αριστερά, είτε στην δεξιά», είπε ο 88χρονος ιδρυτής του Εθνικού Μετώπου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL.

Με 7,5 εκατ. ψήφους, η Λεπέν ξεπέρασε το προηγούμενο εκλογικό ρεκόρ του ακροδεξιού κόμματος, αλλά δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον Εμάνουελ Μακρόν. Θα τον αντιμετωπίσει στον δεύτερο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών, στις 7 Μαΐου.

Πατέρας και κόρη Λεπέν είναι σε κόντρα, από τότε που η Μαρίν Λεπέν άρχισε να κάνει κινήσεις που στόχευαν στη βελτίωση της εικόνας του Εθνικού Μετώπου, πριν την έναρξη της προεκλογικής καμπάνιας. Ο Ζαν-Μαρί Λεπέν είχε προκαλέσει παγκόσμιο σοκ το 2002, όταν πέρασε στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, στις οποίες έχασε τελικά από τον Ζακ Σιράκ.

Εχει κατηγορηθεί πολλές φορές για ξενοφοβικές και αντισημιτικές δηλώσεις και η κόρη του τον απέβαλε από το κόμμα το 2015, παρότι ως ιδρυτής του Εθνικού Μετώπου εκφράζει ακόμη την άποψη πολλών στις τάξεις του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ