Ο πρέσβης Γ. Γεννηματάς μιλά για τον Ελευθέριο Βενιζέλο: Ο πολιτικός, ο διπλωμάτης, οι ευθύνες για το διχασμό - iefimerida.gr

Ο πρέσβης Γ. Γεννηματάς μιλά για τον Ελευθέριο Βενιζέλο: Ο πολιτικός, ο διπλωμάτης, οι ευθύνες για το διχασμό

Φωτογραφία: Χρήστος Μπόνης/Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται μια ομιλία που θα αναφέρεται στη ζωή και το έργο του Ελευθερίου Βενιζέλου.

Την προσεχή Παρασκευή 28 Απριλίου, στις 7 μ.μ, οι «Φίλοι του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσού» προσκαλούν στην ομιλία του Πρέσβεως ε.τ. κ.Γεωργίου Γεννηματά, Γενικού Γραμματέα της Προεδρίας της Δημοκρατίας, με τίτλο: "Ελευθέριος Βενιζέλος. Ο Πολιτικός, ο Διπλωμάτης. Αποτύπωση συμπερασμάτων με διαχρονική αξία."

Ο ομιλητής, όχι μόνο λόγω των ιστορικών του γνώσεων, αλλά και λόγω των εμπειριών που απέκτησε από τη μακρά επιτυχή υπηρεσία του σε καίρια διπλωματικά πόστα, μεταξύ των οποίων και στην Αγκυρα, ως Πρέσβης της χώρας μας, αλλά και ως Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών, γνωρίζει εις βάθος τα προβλήματα των Ελληνοτουρκικών σχέσεων, που αποτέλεσαν κύρια θέματα στην άσκηση της εξωτερικής πολιτικής του Ελευθερίου Βενιζέλου.

Ο πολιτικός και διπλωμάτης που κυριάρχησε στην πολιτική ζωή της χώρας από το 1910 έως το 1936 και διετέλεσε επτά φορές Πρωθυπουργός, υπήρξε ο βασικός ενσαρκωτής της Μεγάλης Ιδέας, σε μια εποχή που η Ελλάδα μεγαλούργησε. Παράλληλα όμως, η χώρα διχάστηκε και υπέστη μεγάλες καταστροφές.

Είναι δυνατός ο ακριβής επιμερισμός της ευθύνης για όσα συνέβησαν τότε; Στο ερώτημα αυτό καλείται να απαντήσει ο ομιλητής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ