Ο σύντροφος του αστυνομικού που σκοτώθηκε στα Ηλύσια Πεδία συγκλόνισε: Δεν θα σας δώσω το μίσος μου [εικόνες] - iefimerida.gr

Ο σύντροφος του αστυνομικού που σκοτώθηκε στα Ηλύσια Πεδία συγκλόνισε: Δεν θα σας δώσω το μίσος μου [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την περασμένη Πέμπτη, και ενώ εργαζόταν στα Ηλύσια Πεδία του Παρισιού για την ασφάλεια των πολιτών και τουριστών, ένας 37χρονος αστυνομικός έγινε στόχος των τρομοκρατών και σκοτώθηκε.


Πληγωμένος θανάσιμα στο κεφάλι, πέθανε σε λίγα δευτερόλεπτα. Την Τετάρτη, 25 Απριλίου, μέσα σε ένα δύσκολο κλίμα βίας στην καθημερινότητα, οι συνάδελφοί του αστυνομικοί και η κυβέρνηση απέδωσαν τιμές στον Xavier Jugelé, στην αυλή της αστυνομικής διοίκησης του Παρισιού.

Ο σύντροφος του αστυνομικού που σκοτώθηκε στα Ηλύσια Πεδία συγκλόνισε: Δεν θα σας δώσω το μίσος μου [εικόνες] | iefimerida.gr 0


Η τελετή έγινε παρουσία του Φρανσουά Ολάντ, του Νικολά Σαρκοζί, του Εμανουέλ Μακρόν, της Μαρίν Λεπέν και πολλών πολιτικών, ενώ παρούσα ήταν και η 32η μοιραρχία της διεύθυνσης δημόσιας τάξης (DOPC).
Σοκαρισμένος για τον θάνατό του «στην πιο ωραία λεωφόρο του κόσμου», ο σύντροφός του Étienne Cardiles, διάβασε μια συγκλονιστική νεκρολογία, με δάκρυα στα μάτια.
«Γύρισα το βράδυ σπίτι χωρίς εσένα, με έναν αβάσταχτο και βαθύ πόνο. Υποφέρω, χωρίς μίσος. Θα ήθελα να πω στην οικογένειά σου ότι είμαστε ενωμένοι. Σε σένα θα ήθελα να πω ότι θα μείνεις για πάντα στην καρδιά μου. Ας μείνουμε αξιοπρεπείς και σε ειρήνη», δήλωσε.

Ο σύντροφος του αστυνομικού που σκοτώθηκε στα Ηλύσια Πεδία συγκλόνισε: Δεν θα σας δώσω το μίσος μου [εικόνες] | iefimerida.gr 1


«Δεν θα σας δώσω το μίσος μου», είπε ο Etienne Cardiles στην συγκλονιστική ομιλία του, απευθυνόμενος στους τρομοκράτες και παίρνοντας τα λόγια του Antoine Leiris, ο οποίος έχασε την σύζυγό του και το παιδί του στην τρομοκρατική επίθεση στο Μπατακλάν, στις 13 Νοεμβρίου 2015.
«Δεν έχω αυτό το μίσος, Xavier, γιατί δεν σου ταιριάζει, γιατί δεν αντιστοιχεί σε τίποτα με όσα έκαναν την καρδιά σου να χτυπάει», είπε ο σύντροφος του αστυνομικού, με τον οποίο είχαν σύμφωνο γάμου.
Ο Etienne Cardiles μίλησε για το πάθος του Xavier Jugelé για το επάγγελμά του. «Το γενικό συμφέρον, η υπηρεσία για τους άλλους και η προστασία όλων αποτελούσαν μέρος της παιδείας του και των αξιών του», είπε.

Ο σύντροφος του αστυνομικού που σκοτώθηκε στα Ηλύσια Πεδία συγκλόνισε: Δεν θα σας δώσω το μίσος μου [εικόνες] | iefimerida.gr 2

«Οταν ήρθαν τα πρώτα μηνύματα που πληροφορούσαν τους Παριζιάνους ότι κάτι σοβαρό συνέβη στα Ηλύσια Πεδία και ότι ένας αστυνομικός έχασε τη ζωή του, μια μικρή φωνή μου είπε ότι ήσουν εσύ. Και μου θύμισε αυτή την γενναιόδωρη και θεραπευτική φράση: «Δεν θα έχετε το μίσος μου». Αυτό το μίσος, Xavier, δεν το έχω γιατί δεν σου ταιριάζει».
Ο Etienne Cardiles θύμισε τα γεγονότα την τραγική εκείνη μέρα. «Πήγες στην υπηρεσία στις 14:00 με τη στολή σου που τόσο φρόντιζες. Αυτού του είδους οι αποστολές, το ξέρω, σου άρεσαν, γιατί ήταν στα Ηλύσια Πεδία, η εικόνα της Γαλλίας (...) την οποία προστάτευες (...)».

Λίγα λεπτά αργότερα, τον λόγο πήρε και ο Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος επέμεινε στην «δέσμευση» του άτυχου Xavier Jugelé για την Γαλλία και στον «αδελφικό» χαρακτήρα του.

Ο σύντροφος του αστυνομικού που σκοτώθηκε στα Ηλύσια Πεδία συγκλόνισε: Δεν θα σας δώσω το μίσος μου [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ