H Iβάνκα καλύπτει τον Τραμπ: «O πατέρας μου πάντα είχε θετική στάση απέναντι στις γυναίκες» [εικόνες] - iefimerida.gr

H Iβάνκα καλύπτει τον Τραμπ: «O πατέρας μου πάντα είχε θετική στάση απέναντι στις γυναίκες» [εικόνες]

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η αίθουσα της συνόδου Women20 Summit στο Βερολίνο ήταν κατάμεστη.

Πάνω από 400 δημοσιογράφοι, φωτορεπόρτερ και τηλεοπτικά συνεργεία μαγνητίστηκαν απ’ την παρουσία των πιο διακεκριμένων γυναικών από τις 20 πιο ανεπτυγμένες και γοργά αναπτυσσόμενες χώρες.

H Iβάνκα καλύπτει τον Τραμπ: «O πατέρας μου πάντα είχε θετική στάση απέναντι στις γυναίκες» [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Άνγκελα Μέρκελ, η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, η βασίλισσα της Ολλανδίας Μαξίμα και η υπουργός Εξωτερικών του Καναδά Κρίστια Φρίλαντ. Αλλά το «αστέρι» της εκδήλωσης που γίνεται στο πλαίσιο της γερμανικής προεδρίας της ομάδας του G20, ήταν αναμφίβολα η λαμπερή, γκλαμουράτη «πρώτη κόρη των ΗΠΑ», η Ιβάνκα Τραμπ.

H Iβάνκα καλύπτει τον Τραμπ: «O πατέρας μου πάντα είχε θετική στάση απέναντι στις γυναίκες» [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Η πρώτη ερώτηση προς την 35χρονη; Ποιον εκπροσωπεί: τον πατέρα της ως «πρώτη κόρη», την επιχείρησή της ή τον αμερικανικό λαό; «Εγώ είμαι επιχειρηματίας» απάντησε εκείνη τονίζοντας ότι υπ’ αυτή την ιδιότητα πάντα έδινε μάχες για την ενίσχυση του ρόλου των γυναικών στον επαγγελματικό χώρο. Αυτά που μαθαίνει στη σύνοδο, είπε, θέλει να τα μεταφέρει στον πατέρα της: «είμαι στην αρχή. Ακούω. Αλλά νιώθω ότι κι εγώ μπορώ να παίξω ένα ρόλο...»

H Iβάνκα καλύπτει τον Τραμπ: «O πατέρας μου πάντα είχε θετική στάση απέναντι στις γυναίκες» [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Και για τις αμφιλεγόμενες δηλώσεις αναφορικά με το ωραίο φύλο που έκανε ο πατέρας της στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας τι έχει να πει; Η Ιβάνκα δεν θέλησε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες. Έσπευσε όμως να υπερασπιστεί τον μπαμπά: «στον ιδιωτικό τομέα ο πατέρας μου πάντα είχε θετική στάση και γνώμη έναντι των γυναικών», είπε. Και συμπλήρωσε ότι ποτέ δεν της έβαλε εμπόδια στο δρόμο που εκείνη διάλεξε να ακολουθήσει. «Δεν υπήρχε καμία διαφορά ανάμεσα σε εμένα και τους αδελφούς μου», τόνισε.

Η καγκελάριος Μέρκελ ρωτήθηκε γιατί μόλις μία στις δέκα νέες επιχειρήσεις στη Γερμανία ιδρύονται από γυναίκες. «Ίσως όπως κι εγώ δεν τα κατάφερα ακόμη να ιδρύσω επιχείρηση να μην τα κατάφεραν και πολλές άλλες», είπε. Σε μια πρόσφατη συνέντευξή της, πάντως, η Μέρκελ είχε πει ότι θα μπορούσε να φανταστεί ότι θα ίδρυε ένα εστιατόριο.

H Iβάνκα καλύπτει τον Τραμπ: «O πατέρας μου πάντα είχε θετική στάση απέναντι στις γυναίκες» [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Στο επίσημο πρόγραμμα της επίσκεψης της Ιβάνκα δεν περιλαμβάνεται κατ’ ιδίαν συζήτηση με τη γερμανίδα καγκελάριο. Κυβερνητικός εκπρόσωπος, ωστόσο, τόνισε ότι η καγκελάριος δίνει μεγάλη σημασία στη συνάντηση.

H Iβάνκα καλύπτει τον Τραμπ: «O πατέρας μου πάντα είχε θετική στάση απέναντι στις γυναίκες» [εικόνες] | iefimerida.gr 4
H Iβάνκα καλύπτει τον Τραμπ: «O πατέρας μου πάντα είχε θετική στάση απέναντι στις γυναίκες» [εικόνες] | iefimerida.gr 5
H Iβάνκα καλύπτει τον Τραμπ: «O πατέρας μου πάντα είχε θετική στάση απέναντι στις γυναίκες» [εικόνες] | iefimerida.gr 6
H Iβάνκα καλύπτει τον Τραμπ: «O πατέρας μου πάντα είχε θετική στάση απέναντι στις γυναίκες» [εικόνες] | iefimerida.gr 7
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ