«Τετράδια ονείρων» από τη Ζυράννα Ζατέλη - iefimerida.gr

«Τετράδια ονείρων» από τη Ζυράννα Ζατέλη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα «Τετράδια ονείρων» είναι ένα ταξίδι στον μαγικό κόσμο μιας μυθικής φιγούρας των ελληνικών γραμμάτων. Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει τον Ιούλιο από τις εκδόσεις Καστανιώτη.

«Τα «Τετράδια ονείρων» είναι ο κόσμος των ονείρων της Ζυράννας Ζατέλη, η πρωταρχική ύλη της πεζογραφίας της, τα γριφώδη μηνύματα του υποσυνείδητου που η ίδια επέλεξε να καταγράψει και να μεταφέρει στους αναγνώστες της».

Λίγους μήνες πριν την έκδοση του τελευταίου μέρους της τριλογίας «Με το παράξενο όνομα Ραμάνθις Ερέβους» η πολυβραβευμένη συγγραφέας μάς κάνει έναν αναπάντεχο δώρο. Γράφει ένα απολύτως προσωπικό βιβλίο όπου αποκαλύπτει τον κόσμο της γραφής και του έργου της. Η συγγραφέας μιλάει για τις πηγές και τις διαδρομές που την οδήγησαν στη δημιουργία του ιδιαίτερου λογοτεχνικού της έργου που ξεχωρίζει για την μαγική του αύρα και την ονειρική του ατμόσφαιρα. Η Ζατέλη δημιουργεί κόσμους πολύπλευρους και πολυδιάστατους, όπου συνυπάρχουν άνθρωποι, ζώα, φυτά, στοιχεία της φύσης αλλά και αλλόκοτα πλάσματα από τον ουρανό φερμένα.

Κάθε μυθιστόρημα της Ζυράνας Ζατέλη είναι ένας ολόκληρος κόσμος –η δημιουργία του διαρκεί επτά ολόκληρα χρόνια. Η τριλογία «Ραμάνθις Ερέβους» ξεκίνησε το 2001, το δεύτερο βιβλίο εκδόθηκε 2009, ενώ σε λίγους μήνες θα δούμε στις προθήκες των βιβλιοπωλείων το τρίτο βιβλίο της σειράς. Τα «Τετράδια ονείρων» λειτουργούν λοιπόν ως προποµπός για το πολυαναμενόμενο νέο μυθιστόρημα της Ζατέλη, αλλά μπορούν να διαβαστούν κι ως «επιµύθιο» στο έργο μιας συγγραφέα που έχει κατακτήσει με το έργο της μια ξεχωριστή θέση στο χώρο της ελληνικής λογοτεχνίας.

Η Ζυράννα Ζατέλη έχει τιμηθεί δύο φορές με το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος: το 1994 για το μυθιστόρημα «Και με το φως του ήλιου επανέρχονται», ένα από τα πιο χαρακτηριστικά λογοτεχνικά έργα της δεκαετίας του ’90, και το 2002 για το «Ο θάνατος ήρθε τελευταίος» που γνώρισε μεγάλη επιτυχία.
Όλα τα βιβλία της Ζυράννα Ζατέλη κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Καστανιώτη:
Και με το φως του ήλιου επανέρχονται (1993)
Περσινή αρραβωνιαστικιά (διηγήματα, 1994)
Στην ερημιά με χάρη (διηγήματα, 1995)
Με το παράξενο όνομα Ραμάνθις Ερέβους: Ο θάνατος ήρθε τελευταίος (2001)
Με το παράξενο όνομα Ραμάνθις Ερέβους: Το πάθος χιλιάδες φορές (2009)
Ηδονή στον κρόταφο (διήγημα, 2011)

Τα «Τετράδια ονείρων» θα κυκλοφορήσουν τον Ιούλιο του 2017.
Το τελευταίο μέρος της τριλογίας «Με το παράξενο όνομα Ραμάνθις Ερέβους» θα κυκλοφορήσει την άνοιξη του 2018.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ