Επιστήμονες της Ανταρκτικής διαμαρτυρήθηκαν κατά του Τραμπ - iefimerida.gr

Επιστήμονες της Ανταρκτικής διαμαρτυρήθηκαν κατά του Τραμπ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επιστήμονες ανά τον κόσμο εξέφρασαν πρόσφατα τα παράπονα και την δυσανασχέτηση τους για τον Ντόναλντ Τραμπ. Σε αυτούς τώρα προστέθηκαν και κάποιοι ερευνητές του σταθμού Neumayer που εδρεύει στην Ανταρκτική και οι οποίοι υποστήριξαν με θέρμη το κίνημα March for Science.

Το εν λόγω κίνημα καλεί τα κράτη όλου του κόσμου – και συγκεκριμένα του Ντόναλντ Τραμπ- να αποδεχθούν τις αποδείξεις και τα γεγονότα που κάνουν λόγο για την κλιματική αλλαγή και να πράξουν αναλόγως.

Οι επιστήμονες της Ανταρκτικής βγήκαν έξω από τον σταθμό τους, θέλοντας να υποστηρίξουν τις -μεγάλης κλίμακας- διαμαρτυρίες που πραγματοποιούνται στον κόσμο.

Οι ίδιοι βγάλαν μια φωτογραφία στην οποία κρατούσαν μια σανίδα με την οποία στηρίζαν ευθέως το κίνημα ενώ επίσης χρησιμοποίησαν ένα απόφθεγμα της Marie Curie για να υπογραμμίσουν την κρισιμότητα της κατάστασης.

«Τίποτα στην ζωή δεν βρίσκεται εδώ για να το φοβόμαστε αλλά μόνο για να το καταλάβουμε. Τώρα είναι η ώρα να καταλάβουμε περισσότερα, ώστε να φοβόμαστε λιγότερα» έγραφε το πανό τους.

Μεταξύ διάφορων ασχολιών, ο Γερμανικός αυτός ερευνητικός σταθμός μελετάει μετεωρολογία και ατμοσφαιρική χημική ενώ παράλληλα προσπαθεί να εντοπίσει τις ποικίλες αλλαγές που έχει επιφέρει η παγκόσμια υπερθέρμανση στην Ανταρκτική.

Αυτό το γκρουπ επιστημόνων της Ανταρκτικής ήταν μονάχα ένα από τα χιλιάδες που εξέφρασαν τα παράπονα τους. Άλλες διαδηλώσεις έλαβαν χώρα και στην Ουάσινγκτον, υπερασπίζοντας το κίνημα March for Sciene.

Οι οργανωτές του εν λόγω κινήματος δηλώσαν πως δεν είναι αντάρτες, αλλά το γεγονός ότι ο Αμερικάνος πρόεδρος αποφάσισε να προβεί σε περικοπές των κρατικών χρηματοδότησέων για έρευνες που αφορούν το κλίμα και για άλλους επιστημονικούς σκοπούς, τους ώθησε να διαμαρτυρηθούν.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανήρτησε ένα tweet που μπορεί να διαβαστεί και ως απάντηση στα τεκταινόμενα, καθώς ανέφερε πως θα κάνει τα πάντα για να προστατέψει το περιβάλλον αρκεί αυτό να μην έχει αρνητικό αντίκτυπο στις θέσεις εργασίας.

«Η διεύθυνση μου δεσμεύεται να διατηρήσει τον αέρα και το νερό μας καθαρό, να συντηρήσει τα δάση, τις λίμνες και τους ανοιχτούς χώρους, όπως επίσης και να προστατέψει τα είδη προς εξαφάνιση» είπε σε μια δήλωση που δημοσιεύτηκε την Ημέρα της Γης, κατά την διάρκεια της οποίας έλαβαν χώρα όλες αυτές οι διαμαρτυρίες. Μάλιστα, προσέθεσε πως η επιστήμη αποτελεί ένα θέμα μείζονος σημασίας για την κυβέρνηση του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ