Το νέο Honda Civic Type R πήρε πίσω τον τίτλο του πιο γρήγορου στο Nuerburgring [βίντεο] - iefimerida.gr

Το νέο Honda Civic Type R πήρε πίσω τον τίτλο του πιο γρήγορου στο Nuerburgring [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η μάχη στο Nuerburgring για τον τίτλο του πιο γρήγορου προσθιοκίνητου hot hatch έχει φουντώσει για τα καλά, μιας και το νέο Honda Civic Type R των 320 ίππων είναι ο νέος κάτοχος του ρεκόρ.

Όπως ανακοίνωσε η ιαπωνική εταιρεία κατά τη διάρκεια των δοκιμών εξέλιξής του, στις 3 Απριλίου, πέτυχε χρόνο 7:48,3 λεπτών, ο οποίος είναι κατά 3 δεύτερα πιο γρήγορος από αυτόν του επετειακού VW Golf GTI Clubsport S.

Το Golf είχε πάρει με τη σειρά του τον τίτλο από την προηγούμενη γενιά του Civic Typer R. Μάλιστα σε σχέση με την τελευταία η νέα είναι 7 ολόκληρα δευτερόλεπτα πιο γρήγορη, κάτι που δεν οφείλεται τόσο στην αύξηση της ιπποδύναμής του όσο στο πιο άκαμπτο πλαίσιο, στα μεγαλύτερα μετατρόχια και το βελτιωμένο αεροδυναμικό πακέτο.

Προκειμένου να μην υπάρχουν οι αντιρρήσεις που είχαν εκφραστεί για το ρεκόρ του προηγούμενου Τype R, το οποίο ήταν γυμνό εσωτερικά και με λάστιχα για πίστα, οι άνθρωποι της Ηonda έσπευσαν να διευκρινίσουν πως το μόνο που είχε προστεθεί ήταν ένα roll-cage για λόγους ασφαλείας του οδηγού, χωρίς μάλιστα να αυξάνει την ακαμψία του πλαισίου. Επίσης πως το αυτοκίνητο είχε κανονικά λάστιχα με ειδικό όμως πέλμα για χρήση σε πίστα.

Το νέο Honda Civic Type R πήρε πίσω τον τίτλο του πιο γρήγορου στο Nuerburgring [βίντεο] | iefimerida.gr 0
Το νέο Honda Civic Type R πήρε πίσω τον τίτλο του πιο γρήγορου στο Nuerburgring [βίντεο] | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ