O Τραμπ κάνει πίσω για το τείχος στο Μεξικό -Υποχωρεί μέχρι τον... Σεπτέμβριο - iefimerida.gr

O Τραμπ κάνει πίσω για το τείχος στο Μεξικό -Υποχωρεί μέχρι τον... Σεπτέμβριο

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ντόναλντ Τραμπ υποχωρεί τελικά μπροστά στις απειλές των Δημοκρατικών και φαίνεται ότι δεν θα συμπεριλάβει στον επόμενο προϋπολογισμό κονδύλια για την ανέγερση του περιβόητου τείχους κατά μήκος της μεθορίου με το Μεξικό, αποτρέποντας έτσι τον κίνδυνο στάσης πληρωμών της αμερικανικής κυβέρνησης.

Το Κογκρέσο θα πρέπει να εγκρίνει μέχρι την Παρασκευή ένα νομοσχέδιο για τις δαπάνες, ειδάλλως η κυβέρνηση θα ξεμείνει από χρήματα. Οι Ρεπουμπλικανοί ήθελαν αρχικά να περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο και χρήματα για την οικοδόμηση του τείχους, αλλά οι Δημοκρατικοί το απορρίπτουν.

O Τραμπ κάνει πίσω για το τείχος στο Μεξικό -Υποχωρεί μέχρι τον... Σεπτέμβριο | iefimerida.gr 0

Χωρίς συμβιβασμό οι ΗΠΑ θα ήταν σε ομοσπονδιακό επίπεδο αντιμέτωπες το Σάββατο με το λεγόμενο “ Government Shutdown”, δηλαδή οι κυβερνητικές υπηρεσίες θα ήταν υποχρεωμένες να αναστείλουν σε μεγάλο βαθμό τη λειτουργία τους και να περιοριστούν μόνον στα υπεραπαραίτητα. Η τελευταία φορά που αντιμετώπισε η χώρα μια ανάλογη κατάσταση ήταν το 2013.

Ωστόσο, ο Τραμπ επιμένει στο θέμα τείχους. «Το τείχος είναι ένα σημαντικό εργαλείο για να σταματήσουμε την πλημμυρίδα των ναρκωτικών που δηλητηριάζει τη νεολαία μας (και πολλούς άλλους)!», έγραψε στο Twitter.

«Εάν δεν χτιστεί το τείχος, που θα χτιστεί, δεν θα λύσουμε ποτέ το πρόβλημα των ναρκωτικών, ως οφείλουμε».

The Wall is a very important tool in stopping drugs from pouring into our country and poisoning our youth (and many others)! If

O Τραμπ είπε σε εκπροσώπους του Τύπου ότι θέλει να αναβάλει για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο τη συζήτηση για τη χρηματοδότηση του τείχους. Σύμφωνα με υπολογισμούς του αμερικανικού υπουργείου Προστασίας Περιβάλλοντος η ανέγερσή του θα στοιχίσει περί τα 21 δισ δολάρια και θα χρειαστούν πάνω από τρία χρόνια για την ολοκλήρωσή του.

Ο Τραμπ σχεδιάζει να μειώσει τον εταιρικό φόρο

Εξάλλου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ζήτησε απ’ τους συμβούλους του στο Λευκό Οίκο να επεξεργαστούν ένα νέο φορολογικό νομοσχέδιο, που θα προβλέπει μείωση του εταιρικού φόρου στο 15%, έστω κι αν αυτό σημάνει μείωση των εσόδων που εισρέουν στα κρατικά ταμεία.

Οι ΗΠΑ διαθέτουν έναν απ’ τους υψηλότερους εταιρικούς φόρους παγκοσμίως (35%) και αρκετοί επιχειρηματικοί κολοσσοί χρησιμοποιούν τα παραθυράκια του νόμου γι ανα αποφεύγουν τη φορολόγηση των κερδών τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ