«Μανιφέστο» Διαμαντοπούλου για μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα - iefimerida.gr

«Μανιφέστο» Διαμαντοπούλου για μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα

Άννα Διαμαντοπούλου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για «Εθνική Αντζέντα» προτεραιοτήτων για το 2020, αλλά και για την ανάγκη άμεσης ανασυγκρότησης της χώρας, έκανε λόγο η υπουργός Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Άννα Διαμαντοπούλου, στην ομιλία της στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Για την Ελλάδα τώρα», που πραγματοποιήθηκε στο κτήριο της Παλαιάς Βουλης, από την Επιτροπή Πρωτοβουλίας Επιστημόνων και Πνευματικών Ανθρώπων.

Η Άννα Διαμαντοπούλου χώρισε την «Εθνική Αντζέντα 2020» σε τρεις μεγάλες ενότητες:

  • Ασφάλεια και σταθερότητα εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης
  • Δουλειές, δουλειές, δουλειές, και
  • Κοινωνική συνοχή και δίχτυ προστασίας.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε «Το διακύβευμα είναι εύκολα περιγράψιμο, πρέπει να αποφύγουμε την κοινωνική και οικονομική εκτροπή, να διατηρήσουμε σταθερά τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας και να ξεκινήσουμε το πρόγραμμα ανασυγκρότησης σε όλους τους τομείς και σε όλη την επικράτεια».

Στην συνέχεια αναφερόμενη στο ενδεχόμενο εκλογών σχολίασε πως οι γρήγορες εκλογές θα είναι μία «πρόσκαιρη νίκη του λαϊκισμού, και των αντιμεταρρυθμιστικών δυνάμεων, οι οποίες συσπειρώνονται», ενώ όσον αφορά ανάγκη της Ελλάδος για την είσπραξη των 139 δισ. ευρώ, αλλά και την ευθύνη των κομμάτων για τον στόχο αυτόν είπε «Αν δεχόμαστε την ανάγκη των 139 δισ. και το θεωρούμε ότι δεν γίνεται χωρίς αυτά, είναι η στιγμή όλα τα Κόμματα όχι μόνο αυτά που είναι στην Κυβέρνηση αλλά και τα Κόμματα που έχουν ευρωπαϊκό προσανατολισμό δηλαδή και η Δημοκρατική Αριστερά και η Δημοκρατική Συμμαχία, να κάνουν τώρα, πριν υπογράψουμε, τις προτάσεις τους. Να βοηθήσουν αυτή την κοινή προσπάθεια που είναι η συνεργασία με τους δανειστές μας».

Τέλος κάνοντας μία πρόβλεψη για την επόμενη μέρα των εκλογών η Άννα Διαμαντοπούλου είπε πως ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα η, η νέα κυβέρνηση πρέπει να είναι μία κυβέρνηση προγραμματικής συμφωνίας έχοντας έναν πρωθυπουργό στα πρότυπα του Λουκά Παπαδήμου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ