Σκάνδαλο: Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ διαφημίζει το πολυτελές θέρετρο του Τραμπ στη Φλόριντα - iefimerida.gr

Σκάνδαλο: Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ διαφημίζει το πολυτελές θέρετρο του Τραμπ στη Φλόριντα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε άλλη μια κατάφωρη παραβίαση του κώδικα δεοντολογίας από την κυβέρνηση Τραμπ το Στέητ Ντιπάρτμεντ «συνελήφθη» να διαφημίζει το Μαρ-α-Λάγκο, το πολυτελές θέρετρο του Ρεπουμπλικανού προέδρου στη Φλόριντα.

Στην ιστοσελίδα της πρεσβείας των ΗΠΑ στο Λονδίνο, για την οποία υπεύθυνο είναι το υπουργείο Εξωτερικών, αναρτήθηκε ένα άρθρο με τον τίτλο «Μαρ-α-Λάγκο: ο χειμερινός Λευκός Οίκος», το οποίο ανέφερε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ «δεν είναι ο πρώτος πρόεδρος που έχει πρόσβαση στο Μαρ-α-Λάγκο για αναψυχή στη Φλόριντα, αλλά είνα ο πρώτος που το χρησιμοποιεί.»

Και παραθέτει στη συνέχεια λεπτομέρειες από επισκέψεις διαφόρων αξιωματούχων, με τελευταία εκείνη του προέδρου της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ καθώς και την ιστορία της πολυτελούς ιδιωτικής λέσχης.

Σκάνδαλο: Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ διαφημίζει το πολυτελές θέρετρο του Τραμπ στη Φλόριντα  | iefimerida.gr 1

Αργά το βράδυ της Δευτέρας το Στέιτ Ντιπάρτμεντ απέσυρε το άρθρο, αντικαθιστώντας το με μια σύντομη ανακοίνωση που αναφέρει ότι η πρόθεση του υπουργείου «ήταν να πληροφορήσει το κοινό σχετικά με το που φιλοξενεί ο πρόεδρος τους ξένους ηγέτες. Λυπούμαστε για την όποια παρανόηση...»

Ο μεγιστάνας του real estate αγόρασε το golf club το 1985 κι αφότου ορκίστηκε πρόεδρος, η ετήσια συνδρομή των μελών του διπλασιάστηκε στις 200.000 δολάρια, ενώ ο Τραμπ περνά σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο στο Μαρ-α=Λάγκο.

Σκάνδαλο: Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ διαφημίζει το πολυτελές θέρετρο του Τραμπ στη Φλόριντα  | iefimerida.gr 2

Ο πρώην σύμβουλος σε θέματα δεοντολογίας του Μπαράκ Ομπάμα, Νορμ Άιζεν, χαρακτήρισε το άρθρο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ κατάφωρη παραβίαση της νομοθεσίας, που απαγορεύει τη χρήση «δημόσιας υπηρεσίας για προσωπικά οφέλη». Ενώ ανάλογη είναι η γνώμη και του Ρίτσαρντ Πέιντερ, συμβούλου του Ρεπουμπλικανού πρώην προέδρου Τζορτζ Μπους του νεότερου.

Τον περασμένο Φεβρουάριο η σύμβουλος του Τραμπ, Κελιάν Κόνγουεϊ προέτρεψε από τηλεοράσεως το κοινό να αγοράζει προϊόντα της σειράς ενδυμάτων και αξεσουάρ της Ιβάνκα Τραμπ, μετά την απόφαση της αλυσίδας λιανικής Nordstorm να μην τα διαθέτει πλέον στα καταστήματά της λόγω χαμηλών πωλήσεων. Μετά το σάλο που δημιουργήθηκε της έγιναν «συστάσεις», αλλά δεν της επιβλήθηκε κάποια διοικητική ποινή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ